cultura

Ainhoa Grandes presidirà el Macba

El patronat de la Fundació Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha escollit per unanimitat Ainhoa Grandes com a nova presidenta d'aquesta institució en substitució de Leopoldo Rodés. Rodés, un dels principals impulsors de la creació del museu i ànima de la fundació que, des dels seus orígens, el proveeix d'obres d'art, va morir aquest juliol d'un accident de trànsit.

Grandes, la vídua de Rodés, ha estat la directora de la Fundació Macba els últims setze anys. En concret, era la responsable de dur a terme les adquisicions de les obres proposades pel director del museu. Durant aquest període, ha gestionat la incorporació a la col·lecció de més de sis-centes obres.

És llicenciada en direcció i administració d'empreses per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i està especialitzada en gestió cultural i mecenatge per l'escola de negocis Esade i la Universitat de Nova York. Va treballar durant cinc anys en la casa de subhastes Sotheby's abans d'incorporar-se al Macba el 1999.

El Macba, doncs, comença una nova temporada amb molts canvis en la seva cúpula i amb el desig de tancar el que ha estat el seu annus horribilis. L'1 d'octubre va començar a treballar el nou director, Ferran Barenblit, que substitueix Bartomeu Marí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia