cultura

Supersubmarina: “«Indies»? No ens molesta, si orienta”

El grup andalús, un dels més importants del nou pop alternatiu estatal, presenta avui a La Mirona el seu tercer disc, ‘Viento de cara'

La setmana vinent començaran una gira europea a Berlín

Supersubmarina està de viatge: el grup va sortir dijous amb la furgoneta de Baeza (Jaén), on té la seva base d'operacions, i, després d'actuar ahir a Vilanova i la Geltrú, arriba a Salt per presentar aquesta nit a La Mirona el seu tercer àlbum, Viento de cara. (23 h, 16 i 20 euros). Després els cinc músics del grup i els seus tècnics –una dotzena de persones en ruta– continuaran el seu viatge cap a Berlín, on actuaran dimecres i obriran una gira europea que també passarà durant l'octubre per Bochum, Brussel·les, Dublín, Brighton i Londres. En vuit anys, Supersubmarina s'han situat amb diversos EP i tres àlbums –Electroviral (2010) i Santacruz (2012) han precedit Viento de cara, tots publicats per Sony– com un dels grups amb més projecció del pop independent o alternatiu espanyol. Indie? Accepten l'etiqueta? “No ens molesta, si serveix per orientar, però després d'escoltar el grup cadascú treu les seves pròpies conclusions”, diu Jaime, guitarrista del grup.

Parlant d'escenes, Supersubmarina sí que té uns forts lligams, per veïnatge i influències compartides, amb la rica escena granadina: “091, Lagartija Nick, Los Planetas i Lori Meyers han estat grups molt importants per a nosaltres i ens sentim part d'aquest corrent musical”, afirma Jaime. Des que va sortir el disc, ara fa un any, Supersubmarina ha fet uns 60 concerts. “Ha estat una gira millor que la de Santacruz perquè cada cop podem dedicar més recursos a millorar l'espectacle en il·luminació, so i escenografia. Aquesta ha estat la nostra filosofia des del principi: invertir per millorar. I fins ara ens han anat força bé les coses, però també hem treballat molt.”

La música de Motörhead, per a grans i petits

El gran mestre Lemmy Kilmister n'estaria ben orgullós: els clàssics de la seva banda, Motörhead, a l'abast de tothom, fins i tot de la mainada. Això és que el que proposen els barcelonins Motörhits, excel·lent banda de tribut al trio més letal del heavy britànic, que demà, diumenge, protagonitzarà una sessió doble a La Mirona de Salt: al migdia oferirà el concert familiar Motörkids (12 h, 6 i 10 euros), en què tocarà a un volum apte per a tots els públics temes com ara Ace of spades i Killed by death, “per tal que tota la família i sobretot els més petits puguin viure la màgia del rock & roll en directe”. També hi haurà una animadora infantil que ajudarà els menuts a interactuar amb el grup, en un concert molt participatiu en què no faltaran globus, guitarres i percussions a la disposició del públic.

Demà a la nit, el trio format per Xavi Lleixa (Lemmy), Antonio Muñoz (Phil Campbell) i Pepón Lleixa (Mikkey Dee) tocarà a La Mirona els temes de Motörhead a volum brutal, com és just i necessari per a audiències adultes, en un concert compartit amb Seek'em All, banda de tribut a Metallica, i Korxea, com a semifinalista del concurs Intro (22 h, 10 i 15 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia