cultura

Lírica digestiva

El restaurant 7 Portes de Barcelona promou l'actuació de joves talents de l'òpera amb sopars que combinen la cultura i la gastronomia

La iniciativa s'afegeix als esmorzars de forquilla dedicats a la ciència

No tothom a qui li atrau la lírica té prou decisió per anar al Liceu. Lamentablement, encara imposa un respecte intimidador a bona part del públic. També hi ha bons cantants i joves promeses que tenen dificultats per accedir al nostre coliseu líric. Una iniciativa que dóna resposta a les dues situacions són els Sopars Lírics, en què els comensals espectadors podran gaudir d'un bon àpat al restaurant 7 Portes i, després de sopar, presenciaran un recital líric. Els artistes, acompanyats al piano per Josep Buforn, seran introduïts per l'especialista musical Roger Alier, que, juntament amb Jordi Maddaleno, és el responsable de la direcció artística. En aquesta quarta temporada que ara s'enceta, hi actuaran: el tenor Beñat Egiarte (16 d'octubre); la mezzosoprano María Luisa Corbacho; el baix Iosu Yeregui; el contratenor Víctor Jiménez; les sopranos Irene Mas, Anna Niebla i Cristina Sánchez, i el tenor Marc Sala. La iniciativa dóna la possibilitat als espectadors de col·laborar amb els artistes fent un petit mecenatge.

“A més d'afavorir que hi actuï gent jove, volem fomentar la proximitat amb l'espectador perquè pugui viure una experiència que habitualment no es pot viure als grans teatres”, va explicar ahir Alier.

Més àpats culturals

A banda dels Sopars Lírics, l'emblemàtic restaurant endega aquesta temporada els sopars Clàssica al 7 Portes, amb el mateix format, però dedicats als instrumentistes. La programació i la presentació van a càrrec del crític Jorge de Persia i de Solé Luthiers, una família de fabricants i comerciants d'instruments que també posarà a disposició dels músics algunes de les seves peces més especials.

Canviant de registre, però en la mateixa sintonia de maridar la cultura i el bon menjar, el 7 Portes continuarà aquest curs amb els esmorzars dominicals de forquilla en què es planteja un tema d'actualitat. La novetat d'enguany seran els esmorzars dedicats específicament a la ciència, organitzats per The Big Van Theory, un grup especialitzat en la divulgació humorística de la ciència, i l'Associació Catalana de Comunicació Científica. En aquesta proposta, hi participa de manera molt activa El Punt Avui Televisió, que retransmetrà aquests esmorzars de forquilla de temàtica científica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona