cultura

Quim Bou impulsa una app per llegir els còmics d'‘Ornis'

El dibuixant gironí ha iniciat una campanya a Verkami per finançar el projecte

L'aplicació serà gratuïta

Quina és la millor manera de publicar còmics? La manera més directa autor-lector i la més barata possible?. La resposta la dona el dibuixant gironí Quim Bou , que ha posat en marxa una campanya en el web de micromecenatge Verkami per finançar el projecte d'una app titulada El secret de l'Ornis, que permetrà als lectors descarregar i llegir a la seva tauleta els àlbums de 24 pàgines d'aquesta sèrie de fantasia i humor blanc que Bou publica des de fa cinc anys a la revista Cavall Fort. L'app serà gratuïta, com també ho serà el primer àlbum que es descarregui, i la resta d'àlbums costaran al voltant d'un euro. Els còmics seran multilingües, en català, castellà i anglès, i amb un sol toc es podrà canviar d'idioma. Per començar, l'app només serà compatible amb el sistema operatiu iOS dels iPads, però més endavant s'adaptarà a altres sistemes i aparells.

La previsió de Bou és que l'app ja pugui estar activa dos o tres mesos després que s'aconsegueixi l'objectiu econòmic de la campanya. A partir de llavors, el compromís de l'autor és que hi hagi disponible un àlbum nou cada quatre mesos. Els àlbums podran ser inèdits o recopilacions de les pàgines publicades a Cavall Fort. Ara mateix, Bou ja té enllestits tres àlbums inèdits i dues recopilacions.

Còmic imprès exclusiu

La campanya per fer aportacions a Verkami estarà oberta fins al 17 de novembre i, en funció de les seves aportacions, els mecenes rebran diverses recompenses: per 5 euros, una subscripció als quatre primers àlbums digitals de pagament; per 18 euros, un còmic imprès exclusiu de 52 pàgines, amb tapa dura, numerat i dedicat; per 26 euros, l'àlbum i el joc de rol d'Ornis; per 58 euros, una figura de cartó pedra; per 68 euros, una pàgina original, i per 98 euros, una il·lustració personalitzada, més l'àlbum. Per quantitats més altes, Quim Bou s'ofereix a visitar una escola per fer una classe de dibuix de tres hores, o proposa dibuixar la mascota del mecenes i introduir-la com un personatge més en les seves històries d'animals antropomòrfics. També hi ha una rèplica de l'escultura Orn, en la batalla, de 35 centímetres d'alt, realitzada per Jose Arnau, i una recompensa molt creativa, la Berserker, en la qual es proposa al mecenes que faci un guió per a un còmic de 24 pàgines que Quim Bou dibuixarà i regalarà als usuaris de l'app.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia