cultura

El grup llagosterenc Sotrac publica el seu primer disc, l'EP ‘Entre nosaltres'

La gravació va tenir lloc a La Cabana del Músic de Llagostera i les quatre cançons del disc es poden descarregar gratuïtament des de Bandcamp

El grup llagosterenc de pop-rock Sotrac ha publicat el seu primer disc, un EP autoproduït format per quatre cançons i titulat Entre nosaltres, que es pot descarregar gratuïtament des del Bandcamp del grup. El disc es va gravar a La Cabana del Músic de Llagostera. “Ho vam fer juntament amb companys i amics del poble i també del nostre voltant, que ens han ajudat a definir aquest projecte que explica algunes de les nostres experiències personals i que és, en definitiva, un bocí de nosaltres”, diuen els membres de Sotrac.

“Mig de Llagostera i mig de Sant Feliu de Guíxols, som i ens considerem joves amants de la música”, expliquen els components d'aquest grup, que ara fa uns cinc anys va començar a fer versions de grups catalans i internacionals. Actualment ja han reunit una dotzena de cançons pròpies de pop-rock en català. Sotrac està format per Helena Tamayo, veu i flauta travessera; Artur Comas, guitarra i veu; Gerard Cortés, guitarra solista; Joan Claramunt, baix, i Roger Estrach, bateria. En el disc hi han col·laborat també el pianista i teclista Luis González, professor de l'escola de música de Sant Feliu, i el rapper Marc Ortín (Moug). Els pintors i il·lustradors Norman Sánchez i Alba Barceló han fet la portada.

El disc s'obre amb El nostre món, la primera cançó d'amor que va escriure el grup, presentada com “la idealització d'una relació”. Després arriba Mitjanit: “Personalitza aquest moment i li parla com si fos aquell amic que sempre apareix quan el necessites.” La tercera cançó, Amb tu, “és una balada que vol recordar els moments viscuts de la infància a l'actualitat de manera nostàlgica”. Com a cloenda apareix Nou espai, “una metàfora que intenta explicar l'experiència d'afrontat una situació nova / desconeguda”.

Entre altres concerts destacats, Sotrac va arribar a la final de l'Engresca't, a la sala Salamandra 2 de l'Hospitalet de Llobregat (2014) i, aquest any, ha actuat a Mariscal de l'Estartit i en el festival Acústica, després d'haver quedat segon en el concurs Plaça Estació Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.