cultura

Crítica

À.Q

Atrapat en les seves pretensions

La nit de l'1 al 2 de novembre del 2007, van trobar morta la jove britànica Meredith Kercher a la ciutat italiana de Perusa. La seva companya de pis, la jove americana Amanda Knox, va ser acusada de l'assassinat. El cas va ser recorregut al Tribunal Suprem i, després de set anys de tensions judicials, Knox va ser absolta. El cineasta britànic Michael Winterbottom s'inspira en aquests fets per tal de realitzar un film sobre els límits de la creació. El que menys interessa Winterbottom és la reconstrucció dels fets, per la qual cosa no dubta a alterar els personatges i algunes situacions. Vol enfrontar-se sobretot al problema de com la ficció pot recrear aquells fets davant dels quals la justícia ha fracassat en la recerca d'una possible veritat. El protagonista de la història és un cineasta que arriba a Itàlia amb la idea de fer una pel·lícula de ficció sobre el cas d'una noia americana empresonada i acusada d'assassinat. Mentre la causa es torna a obrir, el cineasta estarà acompanyat d'una periodista en un univers marcat per noves pistes, per nous sospitosos i per un seguit de misteris que posen en dubte la veritat oficial dels fets.

L'aposta de Winterbottom pot resultar interessant sobre el paper, però el cineasta no triga gaire a perdre's. Un seguit de salts enrere horrorosos posen el protagonista davant dels fantasmes del cas. És com si Winterbottom no tingués interès en el film i acabés perdent-se en la confusa història d'amor entre el cineasta i una jove que treballa en un bar de nit i que coneix els misteris profunds de la ciutat. Tot plegat no funciona i Winterbottom cau víctima de les seves pretensions.

El rostro de un ángel
Direcció: Michael Winterbottom Intèrprets: D. Brühl, K. Beckinsale Gènere: Drama País: GB, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles