Cultura

Una exposició reviu la cuina de guerra dels anys trenta a Blanes

A finals dels anys trenta, la Generalitat republicana va fer imprimir un opuscle en el qual es transcrivien 24 receptes sota el nom de Menús de guerra. Era un mostrari de cuina catalana de bon fer, senzilla, imaginativa, i que en temps de penalitats tenia molt en compte l'estacionalitat dels productes. Aquest receptari d'urgència va ser redactat amb l'assessorament dietètic i gastronòmic del cuiner blanenc Joan Vila i Gelpí, que regentava la fonda Vila i havia estat l'ànima de la festa estiuenca que els veïns del carrer Ample celebraven al carrer. El receptari de Vila, que descrivia des d'un puré de carbassa a uns ous estrellats amb arròs i unes faves a la blanenca, és la contribució que l'Arxiu de Blanes afegeix a l'exposició itinerant Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, que avui s'inaugura a la Casa Saladrigas amb una visita guiada a càrrec del comissari, Sergi Freixes (19 h). La mostra és organitzada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el grup BBVA i el Museu d'Història de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze hores de foscor

lleida

L’emblema de Breda

Breda
ARTUR RAMON
GALERISTA, ANTIQUARI I HISTORIADOR DE L’ART

“Des del punt de vista de l’art, Barcelona és una ciutat de províncies”

barcelona

Ben a prop dels Gaudí

Barcelona

Nou disc de Lax’n’Busto, amb diversos cantants

barcelona

La ràdio es posa al dia

Girona

La frontera sud de Martí Albesa

Girona

The Unfinished Sympathy, al Yeah!

Girona

Garrigasait, premi Setè Cel

Salt