cultura

'En línia' de Jaume Monzó guanya el Premi al Llibre Juvenil Millor Editat

Sembra Llibres mereix la distinció de la Generalitat Valenciana que reconeix els llibres millor editats del 2014

  • Coberta del llibre de Jaume Monzó. EL PUNT AVUI.
  • Jaume Monzó és l'autor del llibre guardonat.
  • VÍDEO: Presentació del llibre en la Fira del Llibre de València.

El llibre «En línia» no és una obra juvenil més. És un novel·la transgressora i atrevida escrita exclusivament amb missatges de Facebook, Whatsapp i Gmail i de reflexions a blogs. Tot un repte per als editors de Sembra Llibres, Joan Carles Girbés i Xavi Sarrià, que van treballar conjuntament amb l'autor, Jaume Monzó, el maquetista, Josep Andrés, els dissenyadors, l'estudi Setanta, i l'il·lustrador de la coberta, Alfonso Casas, per publicar-ne una acurada edició que reflectira el potencial d'aquesta atrevida proposta literària. Ara, l'obra ha estat reconeguda amb el Premi al Llibre Juvenil Millor Editat que concedeix la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

És aquesta una distinció que reforça la idea de Sembra Llibres de treballar cada llibre amb entusiasme i cura. El premi s'ha anunciat ara i es lliurarà oficialment en el tradicional acte institucional al voltant del 20 de novembre, data de la primera edició del Tirant lo Blanc.

Assetjament escolar, sexe iniciàtic, amistats tòxiques i conflictes generacionals protagonitzen un relat en xarxa en què un grup d'adolescents i adults evidencien com la connexió ens pot desconnectar, com la virtualitat ens pot despullar i com les tecnologies ens poden fer cada vegada més dependents. Una obra de debut del valencià Jaume Monzó que ja ha arribat a la 2a edició en poc menys d'un any.

Cal destacar que aquesta obra té continuïtat a les xarxes socials i s'hi pot seguir els perfils diferenciats d'alguns dels personatges (com ara Mavi, Neus o Saoro).

D'aquesta manera, com ha assenyalat la docent i especialista en literatura juvenil Margarida Castellano:“apareixen com a reals els blogs i els perfils dels personatges que s'esmenten, cosa que fa que la literatura vaja més enllà de les pàgines del llibre i aparega a les pantalles del lector”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.