cultura

Tradicions populars

Vint anys del pessebre vivent de Sant Adrià

A la recerca del caganer perfecte

Els pessebristes de Sant Adrià organitzen un càsting de culs per triar l'emblemàtica figura

Fan vint anys i volen incorporar-la

Quatre candidats aspiren a convertir-se en la nova figura del pessebre vivent de Sant Adrià de Besòs, que aquest any celebra el vintè aniversari i, a petició popular, incorporarà per primer cop un caganer. Motivats, es van presentar ahir davant del jurat, amb una barretina al cap i uns pantalons amb un forat que deixava a l'aire allò que tots els visitants del pessebre buscaran enguany. Sense vergonya i conscients que seran una de les figures més comentades, escoltaven les explicacions del jurat, que busca candidats “amb compromís i actitud per representar el seu paper”, els deia Cristina Estarlich, una de les cinc integrants del tribunal que es va reunir per escollir el cul o culs ideals per fer aquest paper. Tots cinc avançaven que no tenien cap experiència en tria de culs però tenien clar com havien de ser els escollits. La junta els havia demanat de triar-ne més d'un per poder fer torns durant les representacions, que tenen una durada de dues hores i mitja.

Els aspirants, l'Àngel, l'Antonia, la Nuri i el Chema, tenien clar què hauran de fer. Alguns tenen experiència prèvia. L'Antonia explicava que quan tenia 19 anys va guanyar un concurs de culs a la sala de festes Scala, de Barcelona. D'això ja fa gairebé quaranta anys, però no perd l'esperança de tornar a ensenyar el cul. El Chema és actor aficionat des de fa vint anys i té il·lusió per representar “el paper amb què tothom es pot sentir identificat”. L'Àngel ja ha format part del pessebre de Sant Adrià en edicions anteriors. No considera que els seus dos metres d'alçada siguin un impediment per fer el paper. “Abans he sigut sant Josep, per fer de mare de déu ho tinc complicat i el paper de nen Jesús m'agafa una mica gran”, feia broma mentre es situava en posició. La Nuri, més tímida, es confessava una assídua visitant del pessebre i aquest any en vol formar part.

La presidenta de l'Associació de Pessebristes de Sant Adrià, Àngels Sánchez, explica que fa mesos que treballen perquè aquesta vintena edició sigui la més sonada. La incorporació del caganer els vol fer sumar assistents i superar la xifra de 12.000 visitants, aconseguida en l'edició anterior. A més, vendran figuretes de caganer commemoratives els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre a la plaça de la Vila.

Qui vulgui veure en acció del caganer i les 143 persones que representen el pessebre ho podrà fer els dies 19, 20, 25, 26 i 27 de desembre a dos quarts de sis de la tarda als jardins del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià. A més, hi haurà una representació especial l'11 de desembre al matí en diferents espais de l'hospital de Can Ruti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona