cultura

El xef de Valls Joan Castells competirà en el Bocuse d'Or

El xef vallenc del restaurant Portal 22, Joan Castells, representarà Catalunya en el prestigiós concurs de cuina Bocuse d'Or, que es disputarà al Centre Cultural Miguel Delibes de Valladolid el 27 i el 28 de novembre. Castells farà equip amb Matías Fernández Hernández, guanyador del Concurso Nacional de Cocina Creativa Gamba de Denia 2013 i cap de cuina del restaurant Quinoa de Falset. El concurs enfrontarà els millors joves cuiners de l'Estat per seleccionar l'equip que disputarà l'edició europea d'aquest concurs internacional a Budapest.

A Valladolid, els 16 equips de xefs participants hauran de fer una demostració de cuina en dos torns de vuit equips. Després d'un sorteig previ per conèixer els cuiners que s'enfrontaran en cadascuna de les dues jornades del concurs, aquests hauran d'elaborar dos plats utilitzant com a ingredient principal la truita de riu de la terra d'Alba, a Salamanca, per al plat de peix, i el lletó IGP Castella i Lleó per al de carn. Els cuiners disposaran de cinc hores per cuinar els plats principals i els tres acompanyaments per a cadascun d'ells, dels quals se n'hauran de servir respectivament deu racions. En el cas de la truita, s'haurà de servir en plat, mentre que el lletó es presentarà en safata.

Castells ha destacat que el concurs, inspirat en la nouvelle cuisine, vol realçar la cuina francesa i, per aquest motiu, aspectes com “les mides idèntiques dels acompanyaments o la presentació estan molt puntuats”. El sistema de puntuacions, ha assenyalat, atorga un 50% dels punts al gust de les propostes presentades, un 40% a la presentació i el 10% restant a la higiene. Una vintena de prestigiosos xefs, de l'Estat i de fora, puntuaran, valoraran i seleccionaran el guanyador de la fase estatal del Bocuse d'Or 2015, a més de seleccionar l'equip que participarà en la fase europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes