cultura

Rossy de Palma i els Gaudí

L'actriu presentarà la cerimònia de l'Acadèmia del Cinema Català

“Vull dinamitzar la gala d'entrega dels Gaudí, cosa difícil perquè tothom té dret als agraïments”

Canvi de presentador, d'estil i de gènere: l'actriu Rossy de Palma –en substitució d'Àngel Llàcer– serà la presentadora de la propera gala de lliurament dels premis Gaudí, que se celebrarà el 31 de gener del 2016 a l'auditori del Fòrum.

L'actriu ha manifestat: “Estic molt emocionada, agraïda i excitada que m'hagin triat per presentar els Gaudí. Després de ser membre del jurat del Festival de Canes, ja no puc aspirar a més. A més, l'estatueta dels Gaudí és la més bonica que conec, més que la dels Oscars.” I va afegir, durant l'anunci a la premsa d'aquesta missió: “Els Goya no els presentaria, no em posaria gens. Em fa molta il·lusió presentar en català; sóc xarnega, però és una llengua amb molta musicalitat, molt bonica de recitar i que m'ha ajudat moltíssim amb l'italià.”

La intèrpret mallorquina assegura que a la gala dels Gaudí vol “celebrar el cinema català i la seva universalitat, perquè el més local és més universal”. També diu que a la cerimònia vol cantar i ballar: “Tots necessitem cantar molt.” I assumeix el repte de dinamitzar la gala: “És molt difícil perquè per molt que es vulgui allargar la cerimònia tothom té dret a fer els seus agraïments.”

Rossy de Palma va ironitzar sobre alguna de
les etiquetes que arrossega, com ara la de noia Almodóvar: “Que em diguin noia cada cop em molesta menys.”

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va assegurar que faran a Rossy de Palma “una gala a la seva mida”. I va afegir: “Tots els països fan aquestes gales per convocar el públic a les seves cinematografies, i Rossy de Palma és un xou en ella mateixa. Té un gran talent com a showman, com a actriu i com a guionista.” Passola també va dir que el director Agustí Villaronga col·laborarà en la concepció de l'espectacle: “No dirigirà la gala, però és amic i hi aportarà uns tocs, i hi reforçarà el to mallorquí.”

La cursa de la vuitena edició dels premis Gaudí arrencarà el dia 3 de desembre amb l'inici de la primera volta de votacions i la festa dels candidats i candidates al Palau Robert, que s'emmarcarà en la inauguració de The Barcelona Shopping Night que tindrà lloc al passeig de Gràcia.

El 28 de desembre acabarà la primera volta i dos dies després, el 30 de desembre, es faran públics els nominats de les 22 categories dels premis Gaudí en una lectura pública a l'auditori de la Pedrera. La segona volta de les votacions dels premis està establerta del 5 al 25 de gener.

El TC aixeca la suspensió de la taxa del govern per a l'audiovisual

El Tribunal Constitucional ha decidit aixecar la suspensió de l'impost sobre provisió de continguts per part dels prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector i de la difusió de la cultura digital. Així, deixa sense efecte la suspensió cautelar de l'aplicació d'aquest impost.

Precisament ahir el Departament de Cultura va fer públic que aquest any ha destinat 20,2 milions d'euros a l'audiovisual, en apartats com ara la producció, la distribució i exhibició, el doblatge, els festivals, la promoció i la formació, i que per al 2016 tenia previst reservar 10,25 milions per compensar la suspensió cautelar d'aquesta taxa als operadors d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona