cultura

El Miró més solidari recapta fons a l'Espai d'Art de Verdú

‘Miró i la Creu Roja' exhibirà 28 dibuixos pòstums de l'artista, cedits pel seu nét, per recollir fons per a la institució

Les obres se subhastaran a Londres i es veuran també a Tàrrega i Barcelona

La galeria d'art Mayoral va presentar ahir l'exposició Miró i la Creu Roja, que mostra vint-i-vuit obres gràfiques pòstumes de Joan Miró. La col·lecció ha estat donada pel nét del pintor, Joan Punyet, amb l'objectiu de recaptar fons per a la institució catalana. Aquest desembre, l'exposició es podrà veure al Mayoral Espai d'Art de Verdú, a Tàrrega, i al gener, a Barcelona.

La col·lecció inclou el dibuix Gràcies/Gracias, que Miró va pintar el 1974 com a esbós preliminar de les diferents parts que componen el Tapís de Tarragona. El tapís fixa l'inici de la relació de l'artista amb la col·lecció de fons d'art de la Creu Roja. Miró va dibuixar-lo agraït a un metge de la Creu Roja de Tarragona, que va salvar la vida de la seva filla quan el seu cotxe va ser esclafat per un tren. El dibuix Gràcies/Gracias també va ser donat a la Creu Roja, incentivant la creació del fons d'art de l'entitat. Rosa Maria Marco, vicepresidenta de la Creu Roja, s'ha mostrat satisfeta amb la iniciativa: “Aquestes 28 peces es destinaran a projectes solidaris, com ara l'atenció i l'acollida a la població refugiada que està arribant a l'Europa de l'Est.” Les peces incloses a l'exposició se subhastaran l'abril vinent a la londinenca Christie's. S'espera recaptar-hi 50.000 euros. La directora de l'Espai d'Art, Cristina Mayoral, ha explicat que pretenen “seguir el llegat de Miró de compromís i solidaritat amb la Creu Roja”.

L'exposició es podrà veure, a partir d'aquest diumenge al Mayoral Espai d'Art de Verdú, i fins al 20 de desembre. L'espai es va inaugurar el juliol del 2014, hereu d'una altra iniciativa de la família Mayoral, el Museu dels Joguets i Autòmats. Exposa regularment obra de Miró i altres artistes d'art modern, a més d'organitzar activitats com ara Miró a taula, en les quals es combina gastronomia i art. L'exposició Miró i la Creu Roja també es podrà veure en la propera edició de la Fira d'Artistes de Tàrrega, la primera quinzena de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia