cultura

Mirada il·lustrada

El MNAC dedica un espai, al costat de la Sala Oval, a la visió del museu que tenen els creadors actuals. Comencen els il·lustradors

El Palau Nacional ja acull amb normalitat propostes creatives contemporànies

Els debats dels límits cronològics està clar que al segle XXI han perdut força. I el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) va participar en una d'aquestes polèmiques, però des que va entrar un Tàpies al Palau Nacional ja res ha estat el mateix.

La darrera aposta contemporània del museu és la reconversió d'una petita sala a tocar la Sala Oval, i que fins ara es dedicava a activitats educatives, a presentar visions del museu de creadors de diferents àmbits.

La primera activitat, que es podrà visitar fins diumenge, és l'exposició La mirada il·lustrada, que consisteix en la interpretació de diferents aspectes del museu que han fet joves il·lustradors. Tots ells participants d'un curs de postgrau sobre Il·lustració Creativa realitzat a l'Escola Eina sota la direcció de Phillip Stanton.

Xènia Sorigué és una d'aquestes il·lustradores i dissenyadores que va prendre la figura del pintor Casagemas com a element de connexió amb el museu. “ Quan vaig venir a vistar el MNAC hi havia una exposició sobre el pintor Casagemas, del qual no tenia massa referències, em va semblar interessant estudiar el tema. Al seu torn, Ángela Alcalá (Granada, 1991) va quedar impressionada per la terrassa del museu i va realitzar el seu treball Allí arriba, en la visió que oferix de Barcelona el Palau Nacional. En total, exposen la seva obra 26 il·lustracions que, amb les seves imatges i textos, fan un exercici que combina la narrativa, el reportatge periodístic, la il·lustració i el disseny gràfic. Aquestes obres, a més de ser exposades al MNAC, han estat recollides en una publicació.

Aquesta mostra conté també uns grafits que pretenen ser la rèplica de les pintures murals del Romànic que es poden contemplar al museu i que demostren que res és nou, tan sols es renova la mirada. També s'exposa en una vitrina material preparatori dels alumnes com esbossos o llibretes de treball. La nova línia d'aquest espai serà coordinada per Lluís Alabern. La mirada al museu serà oberta i multidisciplinària. La propera mostra serà la dedicada als dibuixos de les escultures del museu que ha fet el dissenyador gràfic América Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia