cultura

Els productors catalans se separen dels espanyols

PROA, la Federació dels Productors Audiovisuals Catalans –que està integrada per les associacions Pro-Ficció, Pro-Docs, Pro-TV i Pro-Animats– i que presideix Raimon Masllorens, va anunciar ahir la seva decisió de deixar de pertànyer a la FAPAE –la federació de productors audiovisuals espanyols– en no sentir-se prou representada. La decisió va ser comunicada dijous durant la junta de la FAPAE celebrada a Madrid.

Segons va informar ahir PROA, des del 2012 havien obert “un període de negociacions per aconseguir un model territorial d'actuació que permetés defensar els interessos comuns en els àmbits territorials de cadascun dels organismes”. Segons el comunicat, “aquest acord no ha arribat mai a bon port, i a aquesta circumstància s'hi ha d'afegir que PROA no està d'acord amb l'organització interna que actualment té la FAPAE, en la qual no es reconeix la seva singularitat com a federació. Tot plegat fa que, estant dins la confederació, PROA vegi retallada la seva llibertat d'actuació”. Amb tot, la federació catalana admet la seva convicció que tots dos organismes han de vetllar pels interessos generals de l'audiovisual i que, per tant, està “disposada a continuar col·laborant amb la FAPAE i amb qualsevol altra associació que treballi en benefici del sector”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia