cultura

Ros defensa que la Llotja és l'equipament més barat

L'alcalde destaca els bons resultats del model actual de gestió del teatre, amb una ocupació mitjana del 78%

Concha Velasco, Mag Lari, Lluís Homar i Flotats, estrelles de la nova programació

La roda de premsa de presentació de la nova temporada de la Llotja va servir ahir perquè l'alcalde, Àngel Ros, defensés l'actual model de gestió del teatre, que ha tingut una ocupació mitjana del 72% en els espectacles programats el darrer any. “Per l'Ajuntament, és més car mantenir l'Auditori o el Teatre de l'Escorxador que no pas aportar 270.000 euros anuals a la Fundació la Llotja”, va assegurar. Però tot i això, en el darrer ple municipal es va aprovar un canvi en el model de programació i a partir del segon semestre del 2016 la persona que guanyi el concurs per dirigir el Teatre de l'Escorxador s'encarregarà, també, de programar tots els espais escènics municipals, incloent-hi la Llotja. La Paeria destinarà la mateixa partida pressupostària que fins ara per dur a terme la nova programació.

Pel que fa els espectacles programats de gener a juny, l'aposta de Zúcar Event, l'empresa que va guanyar el concurs per programar el teatre, continua sent la varietat d'estils i llenguatges. I la garantia de grans noms de l'escena: Concha Velasco, Josep Maria Flotats, Carlos Latre, Lluís Homar o el Mag Lari són algunes de les ofertes destacades. També torna el violinista Ara Malikian per la gran quantitat de públic que es va quedar sense entrada divendres passat. Les cantants Vanesa Martín i Rozalén seran un altre plat fort de la programació, en què també hi haurà l'òpera de Madama Butterfly, el ballet El llac dels cignes i l'incombustible musical Mamma Mia.

La regidora de Cultura, Montse Parra, va destacar que es tracta d'una oferta variada i adreçada a tot tipus de públic. Un públic que, segons va destacar l'alcalde, des de la posada en funcionament de la Llotja ara fa cinc anys, ha estat de 208.595 persones, la qual cosa suposa que l'ocupació mitjana global ha estat del 78%. “Fins l'arribada de la Llotja, Lleida mai havia tingut una mitjana anual de més de 41.000 espectadors en cap equipament cultural”, va remarcar.

La nova temporada s'iniciarà el 14 de gener amb El llac dels cignes, de la Russian Classical Ballet.

Pel que fa al teatre, destaquen les obres Olivia y Eugenio, protagonitzada per Concha Velasco, l'obra Ser-ho o no, amb Josep M. Flotats, la producció Terra baixa, que acaba d'arrasar en els premis Butaca, i Atchúusss!!!, basada en textos humorístics d'Anton Txèkhov i protagonitzada per cares tan conegudes com Adriana Ozores, Malena Alterio, Fernando Tejero o Ernesto Alterio.

En l'apartat musical destaca Pink Floyd Simphonic, un recorregut pels èxits més importants d'aquest grup.

L'humor absurd de Viejóvenes, amb Ernesto Sevilla i Joaquin Reyes, és un altre reclam de la temporada.

Relleus a l'Escorxador, La Panera i la Seu Vella

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va avançar ahir que aquest mes es publicaran les bases dels concursos públics que l'Ajuntament de Lleida crearà per cobrir les vacants de director al Teatre de l'Escorxador i al centre d'art La Panera. El primer, que també haurà d'assumir la programació de la Llotja, substituirà Margarida Troguet, que va renunciar al càrrec coincidint amb les eleccions municipals. Marta Salla, que ja treballava al teatre, va assumir la coordinació des d'aleshores, com ja havia avançat aquest diari a l'estiu. Al centre d'art La Panera, la vacant es va produir per la jubilació de Glòria Picazo, que ja no exerceix de directora, tot i que continua assessorant la regidoria de Cultura en diversos àmbits. En aquest cas, Antoni Jové, que ja treballava a La Panera, es va fer càrrec de la coordinació de l'equipament. Aquests concursos coincidiran amb el de director del Consorci del Turó de la Seu Vella, que convoquen Generalitat i Paeria al 50%. En aquest cas, la renúncia de Pep Tort ha precipitat la recerca d'un relleu en un moment en què el monument aspira a ser patrimoni mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia