cultura

Catifa vermella

Debut polític en el glamur

Ada Colau, que no estrenava el seu vestit negre, deia que se sentia intimidada

La gran festa del cinema català va rebre ahir el suport del president Puigdemont (tot i que hi ha assistit en més ocasions), i també el de l'alcaldessa Ada Colau, a qui no és fàcil veure trepitjar una catifa vermella. “És el primer cop que estic en aquest món del glamur, no és cap sacrifici però em sento intimidada”, em comentava després de fer-se la foto oficial amb les autoritats, que incloïen Carme Forcadell, Santi Vila, Isona Passola (amb vestit de Cortana i joies de Majoral) i Puigdemont amb la seva dona, Marcela Topor, que va triar un curt disseny de color negre.

També era un little black dress el vestit de Colau: “L'he dut més cops, no l'he comprat per a l'ocasió”, deia molt amablement mentre enumerava les pel·lícules que li falten per veure. Segur que li agradarà l'odissea de Natalia de Molina a Techo y comida, que excel·leix en el paper de mare soltera sense feina, i que ahir va arribar a la catifa convertida en una princesa plena de transparències negres firmades per Yolan Cris. “Em diuen que sóc molt camaleònica“, reia. Però, a l'hora d'ensenyar pell, ningú guanyava la televisiva Cristina Rodriguez (Cámbiame), que va triar peces de llenceria de La Perla que lluïa amb una exquisida bata: “És curiós, però a mi anar despullada em dóna seguretat”, deia la simpàtica dissenyadora de vestuari d'Anacleto: agente secreto. Gairebé fa ombra a la salvatge Rossy de Palma, que va lluir un teatral repertori de vestits en escena, malgrat que no va voler desfilar per la catifa per evitar desconcentrar-se.

Un altre moment de women power el va protagonitzar Mercè Llorens en retratar-se amb el seu petit Bru, de cinc mesos: “Reivindiquem la dona mare!”, va dir a l'estil Bescansa, però amb molt més glamur. Preciós era el vestit firmat per Menchén Tomàs que duia Anna Sahun, amb lluentons que es mouen permetent fer els dibuixos que vulguis (“les meves nenes hi jugaven aquesta tarda com si fos una pissarra”) i el new look floral de Juan Pedro López, creat especialment per a Alba Ribas, que l'actriu lluïa amb uns moderns botins. Va sorprendre la quantitat de vestits de Natalie Capell que desfilaven: llargs, sinuosos, amb lleugers brodats. Els duien Mireia Ros, Maria Pau Pigem, Susanna Barranco...

De vermell anaven Cristina Brondo i Sara Espígol, que duia una granota-vestit de color vermell de Menchén Tomàs, una firma que entusiasma Aina Clotet, ahir de baixa per recent maternitat. Sí que hi era el seu germà, Marc, amb un esmòquing de García Madrid blau que li quedava com un guant. Com a Andrés Velencoso (encantat d'entregar un premi de cinema a casa) el seu Dolce&Gabbana. També d'esmòquing de Santos Costura amb texans anava Sílvia Munt.

En l'apartat masculí triomfava el classicisme, tot i que Berto Romero va gosar col·locar-se un vestit de quadros d'Antony Morato. Queco Novell debutava amb nota en el món dels esmòquings amb un de Miquel Suay, una firma que avui desfila al 080 i que també vestia David Verdaguer, el primer a arribar i gairebé l'últim a entrar a l'Auditori Fòrum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic