cultura

Terratrèmol saludable

Sismògraf, que tindrà 40 programadors de les Cases de la Dansa Europees, amplia la vinculació amb la ciutat amb un programa més extens de dates

La Veronal, Erre que Erre o Ernesto Collado preparen peces per aquest Sismògraf

Dansa saludable. Aquest podria ser el subtítol de la segona edició del festival Sismògraf com a mercat estratègic de dansa de Catalunya. El Sismògraf vol ensenyar les produccions de dansa de la temporada però sempre tenint present que el puguin programar equipaments de mitjans i petits municipis. Si l'any passat l'aposta era demostrar que es podrien programar espectacles d'accions de moviment al carrer per a la festa major, aquest any es vol relacionar la dansa amb accions vinculades a la salut (Cesc Gelabert promou un taller per a professionals de la salut i per a gestors culturals), en l'esport (incorporant la dansa sincronitzada al cartell!), en l'educació i la dansa comunitària, en què alguns veïns intervenen en produccions de dansa professional. El Mercat de les Flors ha convocat la reunió anual de les Cases Europees de la Dansa a Olot en aquestes dates, i ja hi ha garantits quaranta programadors internacionals, els quals s'han d'afegir als del país.

El gros dels trenta muntatges són de companyies catalanes, tot i que també n'hi ha de l'Estat espanyol i d'internacionals. Destaquen muntatges com ara Siena, de La Veronal (que també oferirà càpsules d'aquest espectacle per rodar en municipis petits), l'estrena del nou muntatge d'Ernesto Collado o la preestrena que Erre que Erre estrenarà al Sònar.El Pla Integral de la Dansa demanava un festival estratègic que visualitzés el sector i que permetés la contractació. L'objectiu és donar empenta per a la subsistència de les 40 companyies de dansa. La directora del festival, Tena Busquets, insisteix que cal fer molta pedagogia perquè els programadors s'atreveixin a programar i perquè el públic s'acosti a la dansa contemporànies sense prejudicis.

El Sismògraf, amb 320.000 euros de pressupost per a activitat (si es confirmen els 15.000 euros aportats pel Ministeri l'any vinent), amplia el calendari amb les rèpliques: actuacions que es faran fora dels dies del festival (del 31 de març al 3 d'abril). S'avancen al festival Foot-ball de Cesc Gelabert (18 de març) i La partida de Vero Cendoya, totes dues inspirades en el futbol, i Tots dansen, d'Alvaro de la Peña (19 de març).

Del 0,7 % al 2% del pressupost del govern

El conseller de Cultura, Santi Vila, va ser ahir a la presentació a Barcelona, al local La Palomera de Vero Cendoya, per donar suport al Sismògraf. El conseller, que confia que aquest 2016 el pla integral de la dansa faci un altre pas amb la complicitat del Departament d'Ensenyament (que anirà integrant formació de dansa en els cursos reglats). Vila és valent en reclamar més atenció per a la Cultura en el pressupost de la Generalitat. Considera que del 0,7% actual ha d'arribar al 2% dels països nòrdics: “El pressupost de Cultura ha de créixer significativament i de manera sostinguda en els anys vinents, i aquest ha de ser el primer”. Vila entén que Catalunya ha de donar suport a la cultura, en un camp en què es demostra “que som competents”: per demostrar-ho, el pressupost és un indicador que marca el compromís del govern. Dilluns vinent es reunirà amb el ministre de Cultura en funcions amb qui confia acordar “una pressumpció de bondat”, sense renunciar a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona