cultura

‘Papers' a la vista

El conseller de Cultura, Santi Vila, diu que veu bona predisposició del ministre Íñigo Méndez de Vigo respecte als ‘papers' de Salamanca

Una modificació legislativa pot facilitar el retorn dels documents de 43 municipis catalans

El nou conseller de Cultura, Santi Vila, es va reunir ahir amb el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, i va mostrar després un moderat optimisme sobre retorn dels papers de Salamanca: “Li he expressat la preocupació pel bloqueig d'aquesta qüestió. Tinc la impressió que hi ha ànim per part seva de fer allò que calgui, però el pitjor enemic és la situació d'incertesa en què el govern d'Espanya no està en condicions de prendre decisions massa transcendents”, va dir, en declaracions recollides per ACN. Santi Vila va assegurar que també ha notat la voluntat del ministre de portar a terme una “modificació legislativa” per facilitar el retorn dels documents “que pertanyen a 43 municipis catalans”. “Crec que en les pròximes setmanes ho podrem rematar”, va afirmar. En la trobada, que va durar més d'una hora, també es va tractar el paper de l'Estat en institucions catalanes com ara el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. Santi Vila va recordar que el govern espanyol ha de complir els seus compromisos pressupostaris en aquests equipaments, després que en els últims anys “la participació de l'Estat s'ha degradat molt, per raons pressupostàries i per incompliments determinats”. En aquest sentit, el conseller de Cultura va reclamar un canvi d'actitud del ministeri, perquè “no té cap sentit que els papers diguin una cosa i la pràctica en suposi una altra”. Segons Santi Vila, per a la Generalitat “un dels museus que han de ser més rellevants i que hem de projectar amb més força és el MNAC, pel seu valor patrimonial està en condicions de ser-ho, i ningú entén que no hi hagi el compromís suficient”.

Vila i Méndez de Vigo també van parlar de la necessitat de posar al dia el Museu Arqueològic de Tarragona. “És un projecte de legislatura”, va assegurar Vila, que va parlar amb el ministre sobre la necessitat de fer-ne una “revisió i posada al dia”. Segons el conseller, aquest museu té un fons “de gran interès i vàlua vinculat al món romà”. És per això que ha destacat la necessitat d'actualitzar “una instal·lació dels anys seixanta molt deixada de la mà de Déu per tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic