cultura

La Catalunya cultural del futur

El desenvolupament del Pla Integral de les Arts Visuals a Catalunya és el tema monogràfic del número 173 de la revista Bonart que ha sortit al carrer aquest mes de febrer. Marta Gustà, Conxita Oliver, Gabriel Planella, Pilar Parcerisas i M. Isabel Niño comenten i analitzen la situació de l'art català i les perspectives de futur.

El pla integral de les arts visuals ha de servir per estructurar un sistema que ordeni i equilibri les relacions entre museus, centres i espais d'art, artistes, galeries, crítics i comissaris. Bonart presenta un reportatge de Fina Duran sobre el llibre de l'exposició Catalunya ciutat(s), mentre que l'Aina Mercader parla de la migració de les galeries, que ha comportat que nombroses i prestigioses sales s'hagin vist obligades a cercar nous espais d'exhibició, a reinventar-se i explorar zones alternatives.

Anna Carreras comenta el llibre de Joan M. Minguet Batllori Contra la Cooltura. Art i política a Catalunya. Per altra banda, el Museu del Modernisme celebra el sisè aniversari, que coincideix amb els 150 anys d'un Casas multidisciplinari. El crític Eudald Camps entrevista l'artista francesa Orlan.

Bonart publica articles d'opinió de Ricard Planas, David G. Torres, Xavier Barral i Altet, Montse Badia, Vicenç Altaió, Luis Antonio de Villena, Arnau Puig, Joan M. Minguet i Roger Subirà, i les seccions de Com exposar en una galeria (Fidel Balaguer), Art i Dret (Beatriz Niño), Mercat de l'Art (Joan Gil Gregorio) i Biblioteca (Anna Carreras).

La revista presenta la crítica de les exposicions més importants d'aquests mesos, signades per Conxita Oliver, Arnau Puig, Núria F. Rius, Lluïsa Sala i Tubert, Natàlia Chocarro Bosom, Bernat Puigdollers, Anna Carreras, Aina Ferrero, Ramon Casalé, Albert Mercadé i Ricard Silvestre.

La publicació recull les notícies més destacades relacionades amb l'activitat del món de les arts als països de parla catalana, com també reportatges sobre la fira Arco Madrid, ArtMadrid, JustMadrid i la nova fira Drawing Room. També s'hi inclou informació al voltant de la fira Arts Libris, que se celebrarà el mes d'abril a Arts Santa Mònica, i la Fira Fama, que tindrà lloc a les Reials Drassanes de Barcelona aquest febrer.

El número 173 de Bonart, amb un total de 92 pàgines, es pot adquirir en quioscos i llibreries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia