cultura

Hollywood a Berlín

La nova comèdia dels germans Coen, ‘¡Ave, César!', una sàtira del món del cinema, inaugura avui la 66a edició de la Berlinale

L'actriu Meryl Streep presideix el jurat, que enguany atorgarà l'Ós d'Or i de Plata

La nova pel·lícula dels germans Coen, ¡Ave César!, inaugura avui la 66a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín. Es tracta d'una comèdia ambientada al Hollywood dels anys cinquanta, que narra la història d'un home que treballa per a una productora per protegir la intimitat de les grans estrelles, i que ha de localitzar un actor que desapareix del rodatge d'una superproducció de romans.

¡Ave, César! està protagonitzada per Josh Brolin, George Clooney, Jonah Hill, Ralph Fiennes, Channing Tatum. Tilda Swinton i Scarlett Johansson i inclou una sèrie de cameos d'altres estrelles. I és que, ubicada entre els Globus d'Or i els Oscar de Hollywood, la Berlinale s'ha convertit en una plataforma de llançament d'algunes de les pel·lícules nord-americanes més rellevants de la temporada.

Una estrella de Hollywood de l'alçada de Meryl Streep és la presidenta del jurat d'aquesta edició que durarà fins al 21 de febrer. Al seu costat hi ha l'actor alemany Lars Eidinger, el crític britànic Nick James, la fotògrafa francesa Brigitte Lacombe, l'actor britànic Clive Owen, l'actriu italiana Alba Rohrwacher i la directora polonesa Margorzata Szumowska, que l'any passa va guanyar l'Ós de Plata.

L'únic premi que està clar a hores d'ara és que el que rebrà el director de fotografia Michael Ballhaus, a qui sí concedirà l'Ós honorífic en una cerimònia que se celebrarà el dia 18 al Berlinale Palast i que anirà seguit de la projecció de Gants of New York, de Martin Scorsese.

La Berlinale retrà homenatge a tres personalitats mortes molt recentment: el músic i actor David Bowie, de qui es projectarà The man who fell toe Eart, de Nicholas Roeg; l'actor Alan Rickman, a qui es recordarà amb Sentit i sensibilitat, i el director Ettore Scola, amb la projecció de Le bal. També es reconeixerà –amb l'entrega de la Berlinale Camera– l'operador de càmera i distribuïdor Ben Barenholtz, amb un debat amb la presència dels germans Coen; a l'actor i director Tim Robbins –a qui la directora catalana Isabel Coixet reconeixerà en un discurs–, de qui es projectarà Pena de muerte; i l'operador Marlis Kirchner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles