cultura

Art urbà

Recordant els orígens de la Mina

Diversos artistes creen un mural de trencadís que mostra el Camp de la Bota

S'ha instal·lat en una plaça del barri

Peça a peça, diferents artistes han reconstruït els orígens de la Mina en un mural colorista fet amb la tècnica del trencadís que vol reivindicar la memòria històrica del barri. L'obra, de grans dimensions, ubicada a tocar de l'ambulatori del barri, mostra el Camp de la Bota, d'on procedien els primers veïns que es van instal·lar al barri adrianenc procedents de les barraques que hi havia a primera línia de mar. En la composició es poden veure diferents elements que serveixen per identificar l'espai, tal i com era a mitjans del segle passat. Hi apareix el conegut castellet que hi havia a peu de platja, un carro, les barraques amb roba estesa a fora i alguns monuments que sobresurten del perfil urbà de Barcelona com ara el Tibidabo, Torre Baró i la Sagrada Família. A la part baixa del mural hi ha una barca de pescadors i es veu una franja de mar amb peixos i petxines.

El mural ha estat elaborat per artistes del grup pictòric Artal'art, l'associació d'artesans Nou Barris i l'associació esportiva i cultural Telefònica de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Sant Adrià. José Luis Montero, mediador cultural del consorci de la Mina i impulsor del projecte, assegura que l'objectiu és recuperar la memòria històrica del barri al mateix temps que es dignifica una de les parets de la plaça Mare Teresa de Calcuta. Montero explica que aquest és el segon mural de trencadís que es fa al barri. El primer, que porta per títol Gitanos mirant al mar, té ja quinze anys i es conserva en molt bones condicions, ja que, segons Montero, “els mateixos veïns en tenen cura”.

Ahir es va inaugurar a l'espai cultural Font de la Mina, al costat de la biblioteca, una exposició d'imatges del fotògraf Agustín Zarraluqui, que mostra l'evolució del procés de creació del projecte del trencadís en les diferents fases de la seva elaboració. Els artistes van començar a treballar en el mural a principis de gener i just fa uns dies que s'ha enllestit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Una programació interdisciplinar per a la Nit d’Estiu de La Fundació ”la Caixa”

GIRONA
DANSA

El Mercat de les Flors reforça vincles enmig de les reformes

BARCELONA
Estrenes de cinema

Zombis amb zeta de zen

Barcelona
comunicació

El Punt Avui proposa un estiu farcit d’entrevistes i festivals

girona
Michel Franco
Director de cinema

“La manca de substància s’intenta tapar amb diners”

Barcelona
MOSTRA

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona