cultura

El Curt.doc de Vidreres tornarà renovat al novembre

S'ha obert la convocatòria de recepció de treballs de la 8a edició del festival, que es reprèn amb una nova direcció, l'associació Activa 21

Es mantindrà l'esperit però amb vocació de créixer

El Festival Curt.doc de Vidreres tornarà renovat al novembre després d'un any i mig d'impasse. Activa 21, l'associació que organitza les Jornades Breyting, n'assumeix la nova direcció després de les set edicions amb què l'associació Nanook va consolidar els fonaments d'un festival únic en el seu gènere, el format de curtmetratge documental.

El Curt.doc 2016, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de novembre, mantindrà segons el seu director artístic, Eudald Espluga, “el mateix esperit que fins ara, amb la voluntat això sí d'ampliar-lo com a punt de trobada en què especialistes en el sector audiovisual puguin compartir experiències”. Per aquest motiu, tal com avança, tenen previst muntar paral·lelament al festival un seguit d'activitats, xerrades, ponències o master class relacionades amb algun eix temàtic concret. Per a aquesta edició, “experimental” perquè és la primera organitzada per Activa 21, s'està pensant a centrar-se en el gènere del documental d'acció política.

Pel que fa al festival, aquest mantindrà el caràcter internacional com fins ara, amb aquell punt d'equilibri per donar relleu a la producció i la creativitat local i nacional. “Volem continuar sent un referent a Europa en aquest àmbit”, assegura Espluga.

Convocatòria iniciada

El festival arrenca amb l'obertura de la convocatòria de recepció de curtmetratges documentals, un procés que acabarà el 31 de juliol. Un comitè de selecció decidirà els curtmetratges participants en la secció oficial a concurs i els anunciarà el 12 de setembre del 2016. El concurs està obert a la participació de totes les formes audiovisuals de la no-ficció (documental d'autor, de creació, documental experimental, d'assaig, collage, fals documental...) realitzades amb posterioritat a l'1 de gener del 2014. La inscripció és gratuïta i per fer-la cal proporcionar un enllaç d'un compte propi de Vimeo degudament protegit amb una clau d'accés a [email protected]. Amb aquesta iniciativa Curt.doc vol facilitar la participació i alhora realitzar un procés de selecció més respectuós amb el medi ambient. Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros al millor curt documental, 800 euros al premi avantguarda –en què es valorarà la innovació i creativitat en l'ús del llenguatge documental–, 500 euros al millor curt català i 300 euros per a la menció especial del jurat.

LES DATES

12.09.16
S'anunciaran els curtmetratges participants en la secció oficial a concurs, en les diferents categories.
25.11.16
S'iniciarà la vuitena edició del Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres.

LA XIFRA

800
euros és la dotació del premi Avantguarda, per a la innovació i creativitat en l'ús del llenguatge documental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà