cultura

El col·lectiu Reusenques de Lletres dedica un recull de relats al vermut

El llibre, titulat ‘14 vermuts: espais literaris amb aroma de donzell', es va presentar abans-d'ahir al Casal de les Dones de la capital del Baix Camp

Probablement, no existeix una beguda reusenca més literària que el vermut, una qualitat que ha triat el col·lectiu Reusenques de Lletres com a excusa per a la seva quarta incursió editorial. Per aquest motiu, l'aperitiu aromàtic reusenc i la seva relació amb espais de la ciutat ha pres forma en el llibre 14 vermuts: espais literaris amb aroma de donzell. L'obra, presentada abans-d'ahir al Casal de les Dones de la capital del Baix Camp, presenta catorze històries de ficció lligades a aquest licor. El col·lectiu, però, usa la beguda per escriure sobre sentiments com ara la nostàlgia, el desamor i la traïció, entre d'altres, i on els personatges es mouen per espais físics com són les places de Prim o del Mercadal, els jardins Rull o els cellers que produeixen aquest líquid aromàtic. Com en anteriors ocasions, Arola Editors publica el llibre, amb coberta a càrrec de la il·lustradora Rosa Virgili.

“Després del tema literari de les biblioteques que ja havíem treballat, la qüestió del vermut va anar sortint i vam pensar que era una realitat propera i, a més, de Reus”, explica Victòria Rodrigo, coordinadora del col·lectiu, juntament amb Fina Masdéu. El llibre és la quarta proposta literària del col·lectiu Reusenques de Lletres, creat l'any 2012. Les autores que escriuen en aquest quart volum dedicat al vermut són Maria Lluïsa Amorós, Mariona Quadrada, Maria Pilar López Bastida, Àurea Bellera, Núria Naval, Romana Ribé, Victòria Rodrigo, Marina Barroso, Dolors Buyó, Fina Masdéu, Carme Andrade, Ció Munté, Dolors Vallverdú i Lena Paüls.

LA XIFRA

14
històries de ficció integren el volum, en què el vermut és el denominador comú.

LA FRASE

El vermut a nosaltres ens és una realitat propera i, a més, és de Reus
Victòria Rodrigo
coordinadora de reusenques de lletres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia