cultura

Cultura

Ficció d'indústries i vapor

Colònies tèxtils com la de Borgonyà o Cal Rosal són alguns dels escenaris del film ‘Un trabajo y una película'

La idea original sorgeix de l'adaptació d'un monòleg teatral

Un misteriós vigilant que fa la feina de mantenir l'ordre en unes naus industrials on ningú sap què es fa ni tampoc es dóna cap explicació del que passa a l'interior. Enmig d'aquesta rutina eterna, el protagonista –interpretat per Pablo Rosal– topa amb una càmera cinematogràfica, un fet que li permet començar a rodar la seva pròpia pel·lícula: un film que l'atraparà de tal manera que acabarà condemnat a convertir-se en un personatge de ficció. Aquesta és la sinopsi del llargmetratge que des de fa sis setmanes roda l'equip dirigit per Xavier Martínez, i que ha trobat en diverses fàbriques de colònies tèxtils d'Osona i el Berguedà l'escenari perfecte per reproduir l'atmosfera de l'ambient industrial que volen per a la pel·lícula. “Hem gravat en punts com ara Borgonyà o Cal Rosal. Les localitzacions són molt bones, i a més hem acabat fent un recorregut monumental ja que hi ha naus que són verdaderes meravelles”, remarca el director, Xavier Martínez, que també comenta que amb aquest llargmetratge es vol fer una reflexió sobre la gran quantitat de material audiovisual que ens envolta cada dia: “La imatge està tan usada que ja no té capacitat per mostrar netament les coses que passen.”

El guió del film és de Pablo Rosal, i és una adaptació d'un monòleg teatral que ell mateix havia interpretat a sobre dels escenaris. En aquesta ocasió repeteix com a protagonista i l'acompanyen actors i actrius com ara Oriol Genís, Maria Pau Pigem, Rosa Serra o Xavier Pujolràs.

El projecte és autofinançat però disposa del suport tècnic i de distribució de la productora Aved. L'estrena de la pel·lícula està programada per a l'estiu, ja que encara queden unes quatre setmanes de gravació abans d'entrar a l'estudi a muntar tot el material que han filmat. “Considerem que té un llenguatge audiovisual elaborat i fa una reflexió sobre el cinema. El recorregut lògic serà, primer, per festivals i, si pot ser, en l'àmbit internacional”, explica Martínez, que encapçala un equip d'una desena de persones mogudes per la vocació i estima cap al setè art. Si la majoria de localitzacions interiors han estat en punts amb un fort passat industrial, per a les escenes exteriors s'han triat indrets com ara Menorca o el desert dels Monegres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona