cultura

Lloret torna a reunir talent mundial al Foro Excelencia

L'esdeveniment es durà a terme del 8 a l'11 de juny i hi assistiran líders i professionals internacionals de tots els àmbits

Inaugurarà el fòrum l'expresidenta de l'Equador Rosalía Arteaga

Què tenen en comú el premi Nobel de física David Gross, el xef Joan Roca l'expresidenta de l'Equador Rosalía Arteaga i l'il·lusionista Jorge Blass? A banda d'haver destacat en els seus àmbits, que tots tres, i un centenar més de destacats professionals i líders d'amplis sectors, coincidiran a Lloret de Mar del 8 a l'11 de juny en el Foro Excelencia, que es durà a terme a la població de la Selva per segon cop.

Organitzat per l'associació Foro de Excelencia Lloret, l'Ajuntament, la Diputació, el Patronat de Turisme i la Generalitat, l'esdeveniment pretén, entre altres coses, situar Lloret en el mapa dels grans esdeveniments, fins al punt que l'alcalde, Jaume Dulsat, no va dubtar a reivindicar-lo ahir en l'acte de presentació d'aquesta manera: “Crec que ha de ser el gran esdeveniment de les comarques gironines.” Per participar-hi cal inscriure's al web foroexcelencialloret.org, que s'ha obert avui, i els preus oscil·len entre els 175 euros que val assistir-hi un dia i els 675 que costen els tres dies, segons incloguin tots els àpats o no.

El pressupost de l'esdeveniment, que no està tancat, és d'entre 100.000 i 150.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'ha compromès 40.000. Segons va destacar el regidor responsable del Pla Operatiu de Turisme, Jordi Orobitg, però, cap dels ponents no cobra per fer les xerrades (se'ls convida a l'estada, però). Orobitg també va destacar que el fòrum forma part de les accions acordades en el marc del pla de reconversió turística de Lloret, impulsat en el mandat anterior. En aquest sentit, va recordar que un dels punts clau del pla és promoure la ciutat com un lloc important d'esdeveniments.

El director de la Fundación Excelencia, José Ramón Calvo, va agrair a totes les institucions i als implicats en l'organització del fòrum que els ajudessin a col·locar Lloret al mapa dels llocs on es fan esdeveniments de gran qualitat, i va definir la trobada com un esdeveniment “renaixentista, únic i excepcional”. Va explicar que el format de les jornades no seran conferències magistrals sinó debats, i va destacar que està dirigit “sobretot a joves”. Per Calvo, és un esdeveniment “únic a Europa”.

En l'acte d'inauguració també hi van intervenir el president de la Diputació, Pere Vila; el director dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, i el president de l'associació Foro de Excelencia Lloret, Lluís Pons. En la cloenda de la presentació, Dulsat va afirmar que cal trobar “vies d'apropament” de l'esdeveniment a la població de Lloret, que l'any passat es va traduir en la xerrada de l'astronauta Donald Pettit a estudiants d'institut de Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona