cultura

Els visitants més cèlebres de la Costa Brava, en una exposició

‘Costa Brava. Glam & Click' inclou 101 fotos de l'agència Efe des del 1950 i es pot veure al CaixaForum, l'hotel Guitart Monterrey i altres establiments de Costa Brava Hotels de Luxe

“La Costa Brava és un escenari únic que no només sabem apreciar els que hi vivim, com ho demostra la seva gran tradició turística i la força de la seva marca en l'àmbit internacional.” Ho va dir ahir Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels i de l'associació Costa Brava Hotels de Luxe , per presentar l'exposició fotogràfica Costa Brava. Glam & Click, que es pot visitar al CaixaForum Girona –fins al 29 de maig– i als divuit hotels de quatre i cinc estrelles que formen part de l'associació –fins al 30 de setembre–, amb un total de 101 fotografies procedents de l'arxiu de l'agència Efe que mostren una bona representació de les celebritats que han visitat la Costa Brava des del 1950 fins avui. L'exposició, organitzada per l'Obra Social La Caixa i Costa Brava Hotels de Luxe, va ser una idea original de l'empresari Climent Guitart (1951-2014), gran entès en la història del fenomen turístic al litoral gironí. “Teníem aquest compte pendent amb ell”, va dir David Álvarez, delegat d'Efe a Girona i comissari de l'exposició, que va recordar que, en els seus 77 anys d'història, l'agència ha reunit un arxiu de 16 milions de fotografies.

Google com a referència

Com a mínim, alguns centenars, potser milers, d'aquestes imatges són obra dels fotògrafs de l'agència Efe, des de Carlos Pérez de Rozas fins a Robin Townsend, a la Costa Brava. Com s'han triat les 101 fotos de l'exposició? En funció del nombre de resultats que apareix sobre cada famós quan se'l busca a Google.

Al CaixaForum hi ha vint fotografies i al Guitart Monterrey de Lloret, on la mostra es va inaugurar ahir al vespre, cinquanta imatges que inclouen també les vint exposades a Girona: les més antigues són les d'Ava Gardner i Frank Sinatra a Tossa, i també hi trobem Walt Disney amb Salvador Dalí, Josep Pla, Elizabeth Taylor, Rock Hudson i Kirk Douglas, fins a arribar a Lionel Messi i diversos artistes que han actuat a Cap Roig, com ara Diana Ross, Sting, Enrique Iglesias i Alejandro Sanz, alguns dels quals han pernoctat al Guitart Monterrey, com a hotel oficial del festival. La resta d'hotels han triat entre les 101 fotos les que més els han interessat, sobretot en funció de la proximitat dels escenaris on var ser fetes. Jimmy Carter, diferents membres de la monarquia espanyola, Claudia Cardinale, Xavier Cugat amb Adolfo Suárez, Johan Cruyff i Iggy Pop són altres personatges que apareixen a les imatges, amb els peus de foto originals i uns codis QR que aporten més informació. A partir de l'1 d'octubre, Costa Brava. Glam & Click voltarà per municipis de les comarques gironines, gràcies a un acord amb la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia