cultura

Blanes homenatjarà Josep Maria Forn, que hi va rodar ‘La piel quemada'

L'acte tindrà lloc divendres amb l'assistència de l'homenatjat i la intervenció del president de la Generalitat

Se celebra el 50è aniversari del film

Hi ha pel·lícules que malgrat que passin els anys no envelleixen. I fins i tot n'hi ha que continuen plenament vigents, com és el cas de La piel quemada, que continua sent un dels grans retrats del drama de la immigració andalusa dels anys seixanta, a través del relat testimonial d'un treballador de la construcció a la Costa Brava. La va rodar Josep Maria Forn (Barcelona, 1928) l'any 1966, en ple franquisme, i va aconseguir esquivar la censura per esdevenir un film referencial.

Coincidint amb la celebració del 50è aniversari del seu rodatge, Blanes, una de les localitzacions de la pel·lícula juntament amb Lloret de Mar, organitza una autèntica festa cinematogràfica en reconeixement del cineasta i d'aquest film tan representatiu. L'esdeveniment l'organitza l'Ajuntament de Blanes, amb el suport de l'Acadèmia del Cinema Català i la col·laboració de l'associació cultural blanenca La Focal.

L'acte tindrà la participació de Josep Maria Forn i la presentació serà a càrrec de la periodista de TV3 Fina Brunet, recentment guardonada amb el premi 1924 de Ràdio Associació per la seva trajectòria professional en el món de la ràdio i la televisió. Entre altres personalitats institucionals que han confirmat la seva assistència i intervindran amb parlaments, hi ha el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila. Pel que fa a la indústria cinematogràfica, destaca la presència de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; el president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Antonio Resines; l'actor i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé; el productor de cinema gironí i vicepresident de l'Acadèmia espanyola Edmon Roch; l'actriu Assumpta Serna; el fundador i director de la cadena de cinemes Ocine, Narcís Agustí; el periodista i crític de cinema Jaume Figueras, i l'actor i president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya Àlex Casanovas.

Per completar la festa, a més de la projecció d'una còpia recentment restaurada de La piel quemada, tindrà lloc un debat sobre cinema i immigració.

LES DATES

1966
es roda a Guadix, Lloret de Mar, Blanes, València, Purullana i Barcelona ‘La piel quemada'.
1975
funda i presideix l'Institut del Cinema Català, des d'on impulsa la producció de curtmetratges i noticiaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia