cultura

La directora d'Ingràvid confirma que el festival se n'anirà de Figueres

Esther Pujol coneixia les intencions de l'Ajuntament, però confiava que s'ho repensaria

“L'edició del comiat es farà igualment a l'octubre”, assegura

La directora d'Ingràvid, Esther Pujol, va fer conèixer ahir que s'havien reunit amb el regidor de Cultura de Figueres, Alfons Martínez, “ara fa uns quinze dies”, i que en aquella reunió Martínez ja els va fer saber que hi hauria un canvi d'enfocament perquè es volia abolir la subvenció directe. “Ens va dir que el pressupost destinat al festival Ingràvid passaria a ser un convocatòria pública d'una mostra que es volia fer a la ciutat. També ens va dir que pensaria en el nostre plantejament, però veiem que ja s'ho deu haver pensat”, va afirmar, alhora que assegurava que la confirmació va arribar-li a partir de la informació publicada per aquest diari.

Pujol va manifestar-se disposada a completar la presència d'Ingràvid a Figueres organitzant l'última edició, del 7 al 9 de l'octubre vinent. “La subvenció de l'Ajuntament no era l'única. El que portàvem a la ciutat era tres vegades més d'allò que l'Ajuntament ens donava”, va afirmar la directora, que, molesta, va assegurar que ara la seva intenció és buscar una altra ciutat que s'interessi pel festival Ingràvid. “No ens quedarem on no ens volen”, va manifestar. I hi va afegir: “Em sorprèn que no s'hagin abolit les subvencions directes a altres festivals de la ciutat.”

L'Ajuntament de Figueres no els ha comunicat encara que enguany no hi haurà subvenció directa, sinó convocatòria pública i oberta. “Espero que en els dies vinents se'ns digui alguna cosa”, va dir molesta per les maneres en què han conegut la decisió: “Que se'ns avisi amb cinc mesos d'anticipació que no hi ha festival Ingràvid ha estat lleig. Hi ha hagut falta de professionalitat bastant gran per part de l'Ajuntament.”

La nova proposta de l'Ajuntament de Figueres s'anomenarà Mostra d'Art Contemporani (MAC) i implicarà un canvi de model. El MAC es farà per la tardor vinent i serà una iniciativa destinada a cercar projectes que han de ser elaborats amb voluntat professional i amb els quals se cerqui de desenvolupar una activitat expositiva als carrers i les places de Figueres. Amb aquest nou model, l'Ajuntament vol obrir les opcions als creadors i comissaris d'art catalans, a qui es demanarà que siguin coneixedors de la realitat urbana de Figueres.

També figura entre els objectius de la nova iniciativa fomentar la projecció de nous artistes amb projectes valorats per professionals de prestigi en l'àmbit de l'art contemporani català. Els diners destinats seran al voltant dels 20.000 euros, més o menys els mateixos de què disposava Ingràvid. Inclourà la xifra per a honoraris i la producció.

LA FRASE

En sorprèn que no s'hagin abolit les subvencions directes a altres festivals
Esther Pujol
DIRECTORA DE L'INGRÀVID


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona