cultura

La Pendue guanya el premi al millor espectacle de la Fira de Titelles

Més de 35.000 espectadors han assistit als espectacles que durant tres dies han ofert més de 300 professionals de 25 companyies en la 27a edició

Tria fata, de la companyia La Pendue, és la guanyadora del premi Drac d'Or Julieta Agustí al millor espectacle, que es va lliurar diumenge a la nit en la clausura de la 27a edició de la Fira de Titelles de Lleida. En un acte presentat pel clown, actor, humorista i guionista Ferran Aixalà, l'obra de La Pendue va ser la favorita del jurat “per l'equilibri de tots els elements del llenguatge escènic i pel compromís ètic i estètic de l'espectacle”.

El Drac d'Or al millor espectacle infantil i familiar va recaure en Loo, de la companyia Ponten Pie, “per la seva capacitat per trobar un llenguatge en què l'espai i els objectes submergeixen els més petits en el descobriment de l'art en majúscules”. El Drac d'Or a la proposta més innovadora va ser per a La triste figura, de David Espinosa, “per la seva capacitat de transferir a l'espectador, a través del particular univers de l'artista, la creació del relat”.

El Drac d'Or a la millor escenografia se'l va emportar Libel·lula, de la companyia Toti Toronell, “per obrir-nos les portes d'un món-casa lúdic i hospitalari tan absurd i entranyable com la quadratura d'una vela de circ”. Finalment, el Drac d'Or a la millor interpretació va recaure en Stoyan Doychev, de la companyia Puppet's Lab, i el Drac d'Or a la millor dramatúrgia va ser per a l'espectacle Antón Retaco, de la companyia Titellaires de Binèfar. Quant a la categoria d'espectacles al carrer, el jurat va decidir per unanimitat atorgar el premi Drac d'Or al millor espectacle al carrer, “valorant especialment la seva idoneïtat per al carrer, la seva originalitat i la seva versatilitat”, a la companyia Campi qui Pugui per Manneken's piss.

En la categoria de premis a les autonomies, en què es van considerar únicament les propostes espanyoles, el Drac d'Or va anar a parar a Onírica Mecánica pel seu espectacle El rumor del ruido, per “la innovació en la utilització de les tecnologies i l'originalitat de teatralitzar els sons quotidians”.

Quant al premi dels festivals internacionals, atorgat pels membres del jurat pertanyents a vuit estats diferents, Tria fata de La Pendue va ser novament l'elegida “pel moviment emocional de la seva història i la seva representació” i per que és “una proposta innovadora que crea un treball teatral complet amb una excel·lent manipulació, un elegant disseny, intel·ligent dramatúrgia i alta expressivitat musical”.

La fira ha tancat la seva 27a edició amb un balanç molt positiu, ja que al llarg de tres dies han passat per l'esdeveniment 25 companyies, més de 300 professionals i més de 35.000 espectadors. El seu director, Oriol Ferre, ha explicat que no renuncien a l'objectiu d'aconseguir que la Generalitat la reconegui com a fira estratègica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona