cultura

Fred Hersch, en el Fem Jazz! de Banyoles

El festival, amb 14 concerts, començarà el dia 19 i incorporarà tres espais nous

La 23a edició del festival d'emergències musicals de Banyoles, el Fem Jazz!, té de cap de cartell el pianista nord-americà Fred Hersch, que es presentarà a la ciutat de l'estany amb la seva formació de trio (John Hebert, contrabaix; i Eric McPherson, bateria). Aquesta actuació (28 de maig, 21 h, auditori de l'Ateneu) serà l'única que oferirà a Catalunya en el marc d'una gira per Europa.

Un concert previ

La veterà esdeveniment jazzístic de Banyoles, organitzat pel Taller de Música de Banyoles amb la complicitat de l'Ajuntament, es va presentar ahir a la premsa. Tindrà lloc entre els dies 26 i 29 d'aquest mes, però –i això és una novetat– pel dia 19 s'ha programat un concert de presentació (casal de la gent gran, 18.30 h), amb el duo de Júlia Duggan (veu) i Marçal Xirau (guitarra). Una altra novetat és la incorporació de tres espais nous: l'esmentat casal de la gent gran, el pati de Ca la Flora i la plaça Major.

La presència d'un talent internacional com Hersch és l'excepció d'un festival que es manté fidel a la línia fundacional de promocionar els intèrprets emergents, va remarcar en la presentació el seu coordinador, Isidre Palmada.

A banda del preludi del dia 19, el programa l'obrirà el Threejay Trio (dia 26, Ateneu Bar, 21 h), amb Joan Solana (piano), Josep Colls (baix elèctric) i Joan Carles Marí (bateria). El grup interpretarà temes del seu disc Threejay. El mateix dia(City Arms, 23 h) tocaran Add+Lessus(Adri González, teclats; Dídac Fernández, bateria; i Lessus, veu). El cartell del dia 27 el protagonitzaran el Dani Comas Trio (Pati de ca la Flora, 23 h), amb el músic local Dani Comas (guitarra), David Xirgu (bateria) i Jordi Matas (baix elèctric) i l'anomenada Jazz hits battle, (Bar el Passeig, 0.30 h) un concurs en què es convida tothom a portar i posar la seva música de jazz. Cal apuntar-se prèviament a [email protected].

El dia 28 està reservat per al Santi de la Rubia Trio (Santi de la Rubia, saxo; Marc Cuevas, contrabaix i Roger Gutiérrez, bateria) (Plaça Major, 13h); The cats quintet (Alba Careta, trompeta i veu; Lucas Martínez, saxo tenor; Josep Esquirol, piano; Xavi Castillo, contrabaix i Joser Cordobés, bateria (Gelateria Janeret, 17 h), el discjòquei Diego Armando (Parc de la Draga, 23.30 h)i la banda de la cantant Maria Lamata(Parc de la Draga, 01 h).

El parc de la Draga serà l'escenari de totes les actuacions del diumenge. A partir de les dotze hi actuaran Sunset Rhythm Kings & El pallasso Pepet; l'Òscar Latorre Quartet; Marco Mezquida & Manel Fortià; el quartet de Néstor Giménez i els combos de l'Escola Municipal de Música de Banyoles, l'Escola de Música i Conservatori de Vic i l'Escola Municipal de Música de Besalú.

Excepte el de Hersch (15 euros), tots els concerts són gratuïts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia