cultura

Escape in the Park uneix art i electrònica a la Devesa

L'esdeveniment, amb un rerefons ecologista, tindrà lloc el 6 d'agost i ajuntarà obres d'artistes locals i música d'avantguarda

Richie Hawtin és la figura destacada de l'apartat musical

El parc de la Devesa serà el marc de l'experiència artística i musical Escape in the Park, que tindrà lloc el dissabte 6 d'agost de les tres de la tarda a les tres de la matinada. L'esdeveniment l'impulsen les agències B4Booking i Contrast i la plataforma gironina Electrona , amb el suport de l'Ajuntament de Girona, que cedeix l'espai.

La filosofia d'Escape in the Park és ajuntar l'art contemporani, la música electrònica d'avantguarda, la gastronomia de quilòmetre zero i l'entorn natural de la Devesa, en una experiència amb un missatge de reivindicació ecologista. L'esdeveniment s'estructura en tres àmbits interrelacionats: Escape, on es faran els concerts de música electrònica; Expose, que serà el marc de les obres i instal·lacions biodegradables fetes per artistes locals, i Explore, que permetrà descobrir el parc de la Devesa a través d'intervencions artístiques en l'espai. Uns dies abans de l'esdeveniment, els veïns de Girona podran visitar de franc les obres d'art i instal·lacions, les quals se cediran després al consistori perquè es puguin exposar més endavant. S'ha obert una convocatòria a artistes i creadors gironins perquè prenguin part en Escape in the park.

Hernán Herrera, de Contrast, explica que la música és l'element integrador de l'experiència, que és una invitació a fer una escapada en un entorn natural integrat en l'espai urbà. “És una experiència reivindicativa, no només uns concerts”, afirma. Escape in the Park ha estat dissenyat pensant expressament en Girona, i s'ha programat en una data com el 6 d'agost per atreure els turistes de l'àrea de la Costa Brava. Les previsions dels organitzadors situen l'assistència de públic entre les 4.000 i les 5.000 persones. El reclam principal és la presència de Richie Hawtin, una de les figures de referència de l'electrònica contemporània i un renovador constant del gènere. La de la Devesa serà una de les tres úniques actuacions que farà Hawtin a l'Estat espanyol el 2016.

Kim Riera, d'Electrona, destaca que aquesta és la segona aportació que fa l'entitat a Girona, després del concert de Claptone a Sant Pere de Galligants el febrer. També agraeix la col·laboració de l'Escola de Música Avançada i So de Girona, sense la qual, afirma, l'esdeveniment no seria possible.

Per la seva banda, Carles Ribas, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, destaca el valor social afegit de la iniciativa, que augura que serà “l'enveja de moltes ciutats europees”. A més, emfasitza l'aposta perquè al parc de la Devesa s'hi facin activitats culturals: “Escape in the Park representa recuperar el parc de la Devesa en un sentit ampli.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia