cultura

cultura

(A)phònica trasllada avui el concert de Manel a l'Ateneu

El mal temps desaconsella fer al claustre del monestir de Sant Esteve el primer concert de la gira de ‘Jo competeixo'

“Tenim la sort de poder anar a festivals molt diferents i l'hem d'aprofitar”

El grup barceloní Manel obrirà avui la gira del seu quart disc, Jo competeixo, en el concert de presentació del tretzè festival (a)phònica de Banyoles, que avui anunciarà la seva programació. Amb les entrades exhaurides des de fa dies, el concert de Manel no es podrà fer finalment al claustre del monestir de Sant Esteve, per les previsions de pluja, i s'ha traslladat a l'auditori de l'Ateneu (21.30 h), amb un aforament semblant i també amb el públic a peu dret.

Precedit per l'assaig amb públic que ara fa una setmana va fer a la sala Salamandra de l'Hospitalet, Manel obre avui una gira que portarà el grup a festivals tan diferents com ara el Primavera Sound, el Vida, el Canet Rock, el Grec i, a les comarques gironines, Cap Roig, Sons del Món, Concerts al Fòrum Romà d'Empúries i la Porta Ferrada. Segurament és l'únic grup que pot fer tot aquest circuit.

“Tenim la sort de poder anar a festivals molt diferents i l'hem d'aprofitar. No tenim manies en aquest sentit i, a més, tenim molt clar que farem el mateix concert a Banyoles, a Cap Roig i al Primavera Sound, amb petites variacions de repertori. Per exemple, al Fòrum Romà és gairebé obligat tocar Roma”, explica Martí Maymó, baixista de Manel, que presenta en aquesta gira el seu quart disc, Jo competeixo, enregistrat a Nova York i amb una sonoritat més electrònica que, òbviament, també serà present en el directe. “És difícil plasmar exactament als concerts el que hem enregistrat a l'estudi, però intentem ser fidels a la idea original. Un disc i un concert són experiències diferents.”

L'objectiu és tocar en directe els onze temes de Jo competeixo –a Salamandra va quedar fora Avança, vianant– més una tria cada vegada més difícil dels tres discos anteriors. I toquen íntegra Jo competeixo, la cançó que tanca el disc: un tema de vuit minuts i mig que, segons Maymó, els feia “una mica de por” quan l'estaven construint, però que va ser dels més ben rebuts a l'assaig amb públic, sobretot quan va arribar la cita autobiogràfica –“La còlera del cantant del grup català revelació del 2008”, canta Gisbert– d'un text llarguíssim que el públic ja se sabia de memòria. “En Guillem escriu cançons molt narratives que beuen sobretot de la tradició del folk americà, però no hi ha cap voluntat de fer cançons llargues, sinó de fer bones cançons.” Al marge del primer single, Sabotatge, l'altre tema que s'està posicionant millor entre els fans és el tropical La serotonina, que realment fa ballar la gent. Demostrat.

En aquesta gira, el grup porta un ciclorama sobre el qual es projecten llums que juguen amb els colors de la portada del disc. En escena són els quatre de sempre, sense els vents que van col·laborar en el disc. “Tenim l'orgull de pensar que funcionem bé així, només els quatre.”

Territori Underground, a l'ATV

Les previsions de pluja han fet que els organitzadors del primer Aplec Underground, previst per demà a la pista del CREC de Sant Daniel, hagin decidit traslladar els concerts de la mostra Territori Underground –Bécquer, The Holy Sinners, Medusa Box i Tanø– demà a la nit al local de l'ATV de Sarrià de Ter (19.30 h, gratuït) i ajornar la resta de les activitats de l'aplec, organitzat per Orella Activa, Soroll, ATV, El Mini i Frenopàtic Radioshow.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC