cultura

cultura

Festival

El Festivalot es fa gran per apropar-se als més petits

Se celebra la segona edició del festival de música en família aquest cap de setmana amb una vintena de concerts, la majoria gratuïts

La plaça del Pallol destaca com a nou escenari

Només té dos anys, però ja s'ha fet gran. El Festivalot va néixer amb la voluntat de convertir-se en el festival que tots aquells que són pares voldrien per anar-hi amb els fills. Un festival fet a la seva mida, i a la de la ciutat on se celebra, Girona; és a dir, gran però petita alhora. Ara, per a la segona edició, aquest cap de setmana, s'han programat una vintena de concerts, la majoria gratuïts i si no a un preu més que raonable, de diferents estils i pensats per complir amb el propòsit de convertir-se en el referent dels festivals de música en família.

Joan Enric Barceló, un dels coorganitzadors juntament amb els seus companys del grup Els Amics de les Arts, té clar que, malgrat que tot just és la segona edició, el Festivalot s'ha consolidat: “L'hem fet a mida, talment com un sastre fa un vestit perquè encaixi, i sobretot sent curosos amb els detalls.” La voluntat expressa és oferir un festival “transversal, assequible i integrador”, com queda clar en el cartell d'enguany, on una nena arrossega la seva àvia a escoltar música a algun dels sis escenaris que hi ha previstos: els principals són el Teatre Municipal i Auditori de la Mercè –concerts de pagament– i la plaça del Pallol –nou escenari situat a la plaça del darrere del teatre–. A la resta, el saló de descans del Teatre Municipal, el claustre de la Mercè i la Rambla, s'hi han programat concerts de petit format i actuacions de les escoles de música.

La previsió és arribar a una assistència d'entre un 80 i un 90% de mitjana; de fet, ja hi ha quatre concerts amb les entrades exhaurides. D'entre les actuacions, si bé a Joan Enric Barceló li fa una lògica ànsia destacar-ne alguna per sobre la resta, sí que confessa tenir una personal il·lusió per la contínua aposta del festival per l'animació infantil, en aquesta ocasió amb el concert que oferirà Àngel Daban, músic ja retirat però que encara continua sent el gran referent de l'animació infantil a les comarques gironines per a més d'una generació. En el concert, que es farà dissabte (a les 18 h), es repassaran les cançons del disc que fa 35 anys va publicar, Birondaina Xiribincleta.

I perquè ningú pugui dir que no vibrarà amb el festival, només recordar, entre altres, les actuacions de Sanjosex amb el cor Geriona infantil (dissabte, 16 h), Joan Miquel Oliver (diumenge, 11 h), Les Anxovetes (dissabte, 12 h), Halldor Mar (dissabte, 17 h) i Xarim Aresté (dissabte, 19 h).

Un ‘Girona 10 familiar'

Els organitzadors del Festivalot no en fan prou i ja tenen l'ull posat en el futur per continuar fent-lo créixer i expandint-lo. Perquè, a banda de la bona acollida per part dels gironins, la voluntat és atraure més públic d'arreu del país. Una aposta pel turisme familiar que coincideix amb el pla estratègic de la ciutat i que rebrà a partir d'ara el suport de la regidoria de Turisme de Girona, amb qui miraran de crear una mena de Girona 10 familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic