cultura

cultura

Festival

El Festivalot es fa gran per apropar-se als més petits

Se celebra la segona edició del festival de música en família aquest cap de setmana amb una vintena de concerts, la majoria gratuïts

La plaça del Pallol destaca com a nou escenari

Només té dos anys, però ja s'ha fet gran. El Festivalot va néixer amb la voluntat de convertir-se en el festival que tots aquells que són pares voldrien per anar-hi amb els fills. Un festival fet a la seva mida, i a la de la ciutat on se celebra, Girona; és a dir, gran però petita alhora. Ara, per a la segona edició, aquest cap de setmana, s'han programat una vintena de concerts, la majoria gratuïts i si no a un preu més que raonable, de diferents estils i pensats per complir amb el propòsit de convertir-se en el referent dels festivals de música en família.

Joan Enric Barceló, un dels coorganitzadors juntament amb els seus companys del grup Els Amics de les Arts, té clar que, malgrat que tot just és la segona edició, el Festivalot s'ha consolidat: “L'hem fet a mida, talment com un sastre fa un vestit perquè encaixi, i sobretot sent curosos amb els detalls.” La voluntat expressa és oferir un festival “transversal, assequible i integrador”, com queda clar en el cartell d'enguany, on una nena arrossega la seva àvia a escoltar música a algun dels sis escenaris que hi ha previstos: els principals són el Teatre Municipal i Auditori de la Mercè –concerts de pagament– i la plaça del Pallol –nou escenari situat a la plaça del darrere del teatre–. A la resta, el saló de descans del Teatre Municipal, el claustre de la Mercè i la Rambla, s'hi han programat concerts de petit format i actuacions de les escoles de música.

La previsió és arribar a una assistència d'entre un 80 i un 90% de mitjana; de fet, ja hi ha quatre concerts amb les entrades exhaurides. D'entre les actuacions, si bé a Joan Enric Barceló li fa una lògica ànsia destacar-ne alguna per sobre la resta, sí que confessa tenir una personal il·lusió per la contínua aposta del festival per l'animació infantil, en aquesta ocasió amb el concert que oferirà Àngel Daban, músic ja retirat però que encara continua sent el gran referent de l'animació infantil a les comarques gironines per a més d'una generació. En el concert, que es farà dissabte (a les 18 h), es repassaran les cançons del disc que fa 35 anys va publicar, Birondaina Xiribincleta.

I perquè ningú pugui dir que no vibrarà amb el festival, només recordar, entre altres, les actuacions de Sanjosex amb el cor Geriona infantil (dissabte, 16 h), Joan Miquel Oliver (diumenge, 11 h), Les Anxovetes (dissabte, 12 h), Halldor Mar (dissabte, 17 h) i Xarim Aresté (dissabte, 19 h).

Un ‘Girona 10 familiar'

Els organitzadors del Festivalot no en fan prou i ja tenen l'ull posat en el futur per continuar fent-lo créixer i expandint-lo. Perquè, a banda de la bona acollida per part dels gironins, la voluntat és atraure més públic d'arreu del país. Una aposta pel turisme familiar que coincideix amb el pla estratègic de la ciutat i que rebrà a partir d'ara el suport de la regidoria de Turisme de Girona, amb qui miraran de crear una mena de Girona 10 familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona