cultura

badalona

política municipal

Reserva de 98.000 euros per als concerts de Llefià

El ple badaloní aprovarà una transferència a Badalona Cultura per sufragar les actuacions que substituiran les vaquetes

El PP critica l'“opacitat” del govern

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) portarà al ple de dimarts una modificació de pressupost que permetrà derivar 98.000 euros a la societat Badalona Cultura. Aquests diners, potser no la totalitat, serviran per sufragar els tres concerts al parc del Gran Sol que substituiran la tradicional deixada anar de vaquetes, després del pacte assolit entre l'executiu local i els organitzadors de la festa amb jònecs.

La regidora de Cultura, Laia Sabater (Guanyem Badalona en Comú), ha explicat que els 98.000 euros representen una reserva “apuntant amunt de tot”, però que es calcula que el cost dels concerts de Miguel Poveda (17 de juny), Sabor de Gràcia (18 de juny) i Las Migas (19 de juny) “no arribaran a aquesta xifra”. Des del Departament de Cultura, segons Sabater, es treballa per aconseguir patrocinadors que permetin rebaixar tant com es pugui l'aportació municipal.

L'operació dissenyada pel govern municipal per poder sufragar els concerts ha irritat el Partit Popular, després que fa poc més d'un mes l'equip de govern acusés els populars de deixar un forat econòmic a Badalona Cultura de 207.000 euros, per organitzar concerts que no estaven previstos i, per tant, no estaven pressupostats. Per al portaveu del grup municipal del PP, Juan Fernández, la filosofia dels dos governs “és la mateixa”, atès que el PP –explica– “també pensava fer una modificació de pressupost i una transferència a Badalona Cultura per pagar-los, però les eleccions municipals van comportar el canvi d'executiu”.

Fernández qualifica d'“escandalosa i opaca” la manera d'actuar del govern d'esquerres, ja que ha convocat una junta informativa extraordinària amb caràcter d'urgència per dilluns al migdia per explicar aquesta operació, un dia abans del ple en què s'ha d'aprovar. El PP no s'oposarà al traspàs de diners, “sinó a les formes emprades pel govern”.

Laia Sabater, per la seva banda, lamenta que el PP compari els dos escenaris: “El PP va fer una despesa extraordinària des de Badalona Cultura sense disposar dels diners, i per això va generar un dèficit tan gran a l'empresa. L'actual govern ha previst la despesa abans de fer-la.” Els 98.000 euros, segons detalla, provenen de la partida reservada per sufragar el deute municipal, que finalment no s'ha de gastar en la seva totalitat. Sabater exigeix al PP “més rigor” quan parli de números.

Un compromís electoral

La plataforma Badalona Sense Correbous té a les seves files una part dels membres del govern local. ICV va ser, per exemple, una de les grans impulsores del moviment i eliminar els jònecs va ser un compromís electoral de diferents partits. Era evident, doncs, que el govern d'esquerres es posaria a treballar de valent per eliminar la festa. L'única via possible, però, era la del pacte amb els organitzadors, l'AV Sant Joan de Llefià Gran Sol, ja que aquesta té prou suport al ple per tirar endavant la festa amb els jònecs. El govern es va comprometre a pagar els concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona