cultura

Mediten restringir l'accés a la Patum en situacions de risc

Els cossos de seguretat creuen que s'ha d'estudiar i l'Ajuntament de Berga considera que la mesura només s'ha d'implantar en casos extrems

Ara decidiran quin criteri es fa servir per tancar, o no, els accessos

L'aglomeració de gent a la plaça de Sant Pere durant els salts de la Patum és un fet recurrent en cada edició de la festa. Diumenge, però, l'excés de persones a la plaça va causar més d'un incident, fins al punt de fer aturar un ball de l'àliga per poder evacuar una persona. L'Ajuntament n'és conscient, però considera que la mesura de tancar la plaça “s'ha de prendre en situació de risc, i no pas com un fet comú i habitual”, segons explica Mònica Garcia, regidora de la Patum al consistori berguedà.

Per la seva banda, els cossos de seguretat de Berga també pensen que “s'ha d'estudiar” una possible restricció dels accessos a la plaça de Sant Pere durant la celebració de la festa. Josefina Vizuete, sergent en cap de la Policia Local de Berga, afirma: “Ho exposarem en la propera junta de seguretat perquè és tingui en compte que és una opció.”

D'altra banda, des dels Mossos d'Esquadra, Eduard Cuenca, inspector en cap al Berguedà, hi afegeix: “Seria una mesura per quan la plaça està massa plena, però s'ha d'estudiar bé perquè a la plaça hi ha fluxos continus de gent que entra i surt. No seria fàcil, però es podria fer.” Malgrat tot, en aquest sentit, des del consistori, Mònica Garcia considera: “La decisió s'ha de prendre en l'àmbit polític, ja que fa anys que la situació és així i la junta de seguretat ho sap. Si no s'hi ha fet res és perquè políticament no s'hi ha volgut fer res.”

El debat de tancar o no la plaça s'ha reobert arran de la Patum completa de diumenge. A banda dels problemes d'espai durant els salts, els milers de persones que omplien la plaça en complicaven l'entrada i la sortida. Per això, es va decidir restringir-hi l'accés, però “sobretot per permetre que la gent que volia sortir ho pogués fer sense trobar-se gent de cara”, diu la regidora.

Consistori i cossos de seguretat coincideixen a afirmar que la mesura “va funcionar”. Ara, però, caldrà decidir quan s'aplica i sota quins criteris, ja que “fins ara no ha passat res greu, però les incidències fan pensar que amb tanta gent algun dia hi podria haver alguna desgràcia”. “Ho hem d'evitar”, diu Josefina Vizuete.

LES FRASES

Fins ara no ha passat res greu, però algun dia hi podria haver una desgràcia
Josefina Vizuete
sergent en cap de la policia local de berga
La decisió s'ha de prendre en l'àmbit polític; fa anys que la situació és així i no s'hi ha volgut fer res
u
Mònica Garcia
regidora a l'ajuntament de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia