cultura

cultura

música

La via del diàleg

Les aliances de Chucho Valdés amb Joe Lovano i de Sly & Robbie amb Nils Petter Molvaer, reclams principals de la 48a edició del Festival de Jazz de Barcelona

El jazz és, sobretot, diàleg. Comunicació entre músics d'òrbites sovint allunyades units pel seu instint inquiet i aventurer. Es posarà en relleu, un any més, en el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, que té entre els seus principals reclams aliances totpoderoses com la de Chucho Valdés, padrí del festival, amb el quintet del saxofonista Joe Lovano (concert inaugural, el 24 d'octubre) o la de Sly & Robbie, secció rítmica per antonomàsia del reggae, amb el trompetista noruec pioner de l'electrojazz, Nils Petter Molvaer (21 de novembre). “Volem oferir artistes de jazz i músiques afins de la màxima qualitat i en les millors condicions possibles per gaudir-ne”, va destacar ahir Joan Anton Cararach, director artístic del festival.

El programa, destapat ahir en un 60%, inclou també concerts de Jack DeJohnette, Ravi Coltrane i Matthew Garrison, Hiromi, Bill Frisell, Lizz Wright, el SF Jazz Collective, Gonzalo Rubalcaba, Terence Blanchard, Asaf Avidan, James Brandon Lewis, James Rhodes, Michel Legrand, Avishai Cohen (tant el contrabaixista com el trompetista, tots dos amb el mateix nom), The Bad Plus, Dhafer Youssef, Craig Taborn, José James, Michael Feinsteinhen, Fred Hersch, Marc Copland amb John Abercrombie i Madeleine Peyroux, entre d'altres.

El Voll-Damm Festival de Jazz, segons va subratllar ahir el seu director executiu, Tito Ramoneda, no oblida la seva voluntat d'establir lligams amb equipaments de la ciutat com ara L'Auditori i el Conservatori del Liceu, ni tampoc el seu caràcter pedagògic (amb classes magistrals de The Bad Plus, DeJohnete i Hersch).

Jazz & Food, l'activitat gratuïta de música i gastronomia que l'any passat va aplegar 25.000 espectadors al parc Central del Poble Nou, tindrà una segona edició el dissabte 1 d'octubre, i la desapareguda mostra de flamenc De Cajón ressuscita per integrar-se a la programació de jazz, amb concerts de José Mercé, Vicente Amigo i Michel Camilo amb Tomatito.

Les entrades ja són a la venda i, com els dos últims anys, hi ha la possibilitat de comprar abonaments temàtics amb descomptes de quasi el 40% sobre el preu de l'entrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona