cultura

Europa, Europa

El festival de cinema en línia Atlàntida Film Fest reflexiona sobre el continent. A partir d'aquesta 6a edició, tindrà seu física a Palma

Després de cinc anys de ser un festival de cinema exclusivament en línia, l'Atlàntida Film Fest tindrà una seu física, Palma, i un eix temàtic, la reflexió sobre el moment de crisi que viu Europa. “El festival segueix sent on line al 100%, els 45 llargmetratges i els 16 curts es podran veure a Filmin.es”, explica Jaume Ripoll, director de l'Atlàntida Film Fest i director editorial de Filmin. A internet, es podrà seguir entre el 27 de juny i el 27 de juliol. Però també tindrà una seu física a Palma: entre els dies 27 de juny i 3 de juliol es podrà veure en diferents espais una selecció de 7 llargmetratges de ficció i 5 documentals, i s'hi faran 8 conferències i 6 concerts, tot gratuït.

L'actual situació d'inestabilitat a Europa ha portat els responsables del festival a plantejar-lo com “un mostrari de preguntes a la recerca de respostes”. Ho farà a través de quatre eixos temàtics: memòria, frontera, política i generació. Un dels motius per establir un espai físic per al festival és que “és una temàtica que convida a portar gent per reflexionar, a fer conferències i trobades i convidar directors i especialistes d'allò que tracten les pel·lícules: periodistes, escriptors, polítics...”, diu Jaume Ripoll.

Espai de reflexió

El director del festival espera que els espectadors assistents “es plantegin preguntes que no s'havien fet fins ara, o trobin respostes sobre temes plantejats, com la desafecció dels ciutadans amb les institucions europees”.
Entre els convidats destacats hi ha l'escriptor eslovè Boris Pahor, objecte del documental Boris Pahor, retrato de un hombre libre, de la directora francesa Fabienne Issartel. Als seus 102 anys, Pahor ha viscut en primera persona alguns dels grans esdeveniments de la història europea. Les periodistes ucraïneses Maria Tomak i Angelina Kariakina seran a la presentació d'Al este de Europa, documental de Francisco de Borja Lasheras que investiga les irregularitats del govern de Putin a Txetxènia i Ucraïna. David Bernet presentarà el seu documental Democracy, que tracta dels límits de la privacitat de les nostres dades a la Unió Europea.
Les 61 pel·lícules seleccionades, algunes de les quals han passat per festivals com Canes, Berlín o Sant Sebastià, es poden veure a través de Filmin per 20 euros (10 euros els abonats). “Esperem que l'Atlàntida Film Fest sigui una referència europea –diu Jaume Ripoll–, i que Palma sigui la seu de moltes més edicions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA