cultura

cultura

exposició

La vinya i el vi centren una mostra al MAC-Empúries

‘Una mar de vinyes' s'inaugura avui i es complementa amb una altra exposició al Museu de l'Anxova i de la Sal

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries inaugura avui l'exposició temporal Una mar de vinyes (19 h), que, subtitulada amb un vers d'Horaci –Nunc est bibendum: és hora de beure–, explica d'una manera molt gràfica el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya a Empúries i a l'Empordà en època romana. La inauguració inclourà una visita guiada pel comissari, Joaquim Tremoleda, i un maridatge de cinc tapes amb vins de l'Empordà, a càrrec del sommelier Arnau Marco i el cuiner Jordi Jacas, d'El Molí de l'Escala.

L'exposició, oberta fins a l'11 de setembre, es complementa amb la mostra Una mar de vinyes: el conreu de la vinya i el vi a Empúries, l'Escala i el Montgrí, que s'inaugurarà demà a les 20 h al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala (Masle), amb la presència de l'actor i vinyater Carles Xuriguera, i també amb una degustació de vi del Montgrí i anxoves de l'Escala. Aquesta exposició fa un repàs de la història d'aquest cultiu des del segle XVI fins a l'actualitat, amb fotografies i objectes d'arxius i de particulars. Amb aquestes imatges i testimonis orals s'ha publicat un llibre-catàleg comú que es presentarà avui a Empúries i s'ha realitzat un documental que s'estrenarà demà al Masle, que l'ha coproduït amb el MAC-Empúries i el Museu de la Mediterrània, en col·laboració amb Canal 10 Empordà.

Aquest estiu Empúries organitza visites guiades relacionades amb el vi, tastos de vins en àmfora i un sopar al jaciment maridat amb vins de l'Empordà i un recital poètic de textos clàssics, que tindrà lloc el 6 d'agost.

Una festa de la cultura en família

El MAC-Empúries i Pistatxo Produccions (Festivalot) han organitzat la primera edició de Familiaria, una festa de la cultura en família a Empúries que tindrà lloc el 23 de juliol, juntament amb els tallers del festival Gastromusical d'El Molí de l'Escala. Familiaria inclourà visites familiars al jaciment, els espectacles històrics de Drakonia, contes i tallers al voltant de la mitologia i la història clàssiques, les titelles romanes de Genovesa de Teatre, la música de Reggae per Xics i altres activitats per passar tot un dia a Empúries. L'entrada costa 12 euros en venda anticipada ( Koobin ) i 15 a taquilla. Gratuït per als menors de cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles