cultura

Premià de Dalt

La història de la mà dels ‘clicks'

Premià de Dalt rep fins al 29 de juliol una mostra on aquestes figures fan un passeig per la cronologia de la humanitat a través d'onze diorames que il·lustren diferents èpoques

Estan fetes amb tot luxe de detalls

Qui pensi que la història de la humanitat és avorrida, té una cita ineludible amb el Museu de Premià de Dalt. Allà, i fins al 29 de juliol, s'hi pot veure una exposició protagonitzada pels famosos clicks. Aquests ninotets de plàstic, que han estat una referència per a un munt de generacions alhora de jugar, proposen un viatge per la cronologia de la humanitat a través d'onze diorames que recreen, amb tot luxe de detalls i d'una manera simpàtica i desenfadada, diverses èpoques.

El viatge arrenca, com no podia ser de cap altra manera, per la prehistòria, a la qual se li dediquen dos diorames. En un d'ells s'hi representen els dinosaures, amb l'amenaçador T-Rex, el simpàtic triceratops o els ocells d'aquella època, els pterodàctils. En l'altre, els clicks es converteixen en caçadors de mamuts i en els primers artistes de la humanitat tot dibuixant les pintures rupestres.

L'època antiga ve representada pels egipcis i les guerres púniques. En el primer, s'hi poden contemplar la construcció de les piràmides o l'esfinx de Gizeh, a més del faraó, els escribes o els obres de l'època. Pel que fa a les guerres púniques, el diorama en si és una gran batalla entre les legions romanes i els exèrcits cartaginesos comandats per Anníbal, amb elefants inclosos. Després, els clicks salten fins a l'edat mitjana, amb la recreació dels oficis de l'època i les indumentàries pròpies. Els víkings també prenen part de l'exposició, mostrant la vida que es feia en un poblat amb els drakkars amarrats a la costa. El descobriment d'Amèrica, l'entrada en contacte amb els indígenes i els primers colonitzadors del territori porten al visitant fins a les guerres napoleòniques a Egipte, amb el general francès Napoleó Bonaparte comandant el posterior espoli arqueològic i la descoberta de la pedra Rosetta.

El penúltim diorama fa avançar fins a l'Anglaterra victoriana. L'auge de la Revolució Industrial es fa ben pal·lès amb l'enorme estació de tren i el ferrocarril. El viatge acaba amb l'època actual, i per plasmar-ho els clicks visiten un museu dedicat a la història de la humanitat. Els cotxes o la vida urbana cobren vida en el darrer diorama. L'exposició va ser muntada per l'associació Somos clicks que exhibeix les seves creacions arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona