cultura

L'Àliga petita de Reus s'enlaira al Mercadal

El nou element del seguici festiu de la capital del Baix Camp, impulsat pel CRAC, es va presentar ahir i el va apadrinar l'Àliga de la Patum infantil

“Gràcies a tots per fer possible aquest somni”, va expressar, commogut, el president del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals (CRAC), Benji Gerich, per tal de donar pas al primer ball de l'Àliga petita de Reus. Minuts abans de les 11 del matí d'ahir, l'entrada de l'Ajuntament estava plena de pares amb canalla a l'espera de poder admirar, per fi, el nou element del seguici festiu de la ciutat. Mentrestant, al Saló de Plens del consistori, l'alcalde, Carles Pellicer, va celebrar “la qualitat de la nostra festa major” i va lloar la bona feina feta pel CRAC. “Reus necessita entitats com la vostra”, va dir el batlle.

Així doncs, amb el Mercadal ple a vessar de curiosos disposats a desafiar la canícula, les portes de l'Ajuntament es van obrir per mostrar la criatura, que va aparèixer envoltada de fum.

L'Àliga de Reus, que no va voler perdre's el primer vol de la petita, la va saludar amb respecte. El nou element del seguici festiu petit va enfilar el passadís, que es va formar a plaça per poder arribar fins al peu d'un escenari en què el periodista Josep Baiges va conduir la cerimònia. Pel camí, l'Àliga petita es va trobar amb els dos padrins de l'acte. Primer, amb l'Àliga de la Patum infantil de Berga, que per primer cop va deixar el seu municipi i es va deixar veure al Baix Camp. I, després, va ser la Mulasseta qui va mostrar la seva admiració per la nova incorporació de la festa major.

Instants després es va poder gaudir del primer ball de l'Àliga petita, que va satisfer petits i grans. La propera sortida del nou element festiu serà demà a la tarda, pels carrers del nucli antic de Reus, en el marc de la cercavila del seguici petit.

LA FRASE

Gràcies a tots per haver fet possible aquest somni
Benji Gerich
president del col·lectiu reusenc d'activitats culturals (crac)

LA DATA

27.06.16
Demà l'Àliga petita serà present a la cercavila de la festa major petita de Reus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia