cultura

Temporada Alta estrenarà ‘Art' segons Galceran

Avui es posen a la venda les entrades de l'adaptació de l'obra de Reza, el concert de Jorge Drexler i ‘Les Benignes'

Temporada Alta 2016 continua desgranant, a mesura que posa a la venda les entrades, part de la programació del festival, que es durà a terme del 30 de setembre al 4 de desembre. Entre els nous espectacles que s'han anunciat, per als quals des d'avui ja es poden reservar seients, destaca l'últim gran èxit de Yasmina Reza, Art, l'adaptació de Jordi Galceran dirigida per Miquel Gorriz i protagonitzada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. El festival gironí ha programat tres funcions al Teatre Municipal, els dies 8 i 9 d'octubre.

L'obra se centra en la relació de tres persones l'amistat entre les quals comença a trontollar arran de la discussió que emprenen quan comenten un quadre pintat de blanc. Convertida en un fenomen de crítica i públic arreu del món, és una de les primeres estrenes del país confirmades de la programació d'aquest any.

En aquesta nova venda anticipada també destaquen tres propostes més del festival: Les benignes, dirigida pel director belga Guy Cassiers a partir del llibre homònim de Jonathan Littell (Teatre Municipal, 19 i 20 de novembre); el concert de Jorge Drexler Guitarra i vos (Auditori de Girona, 5 de novembre), i el musical familiar El petit príncep, d'Àngel Llàcer i Manu Guix (Auditori de Girona, 5 de novembre), que ja es va representar amb totes les localitats venudes l'any passat.

L'espectacle Les benignes és una coproducció de Temporada Alta amb altres festivals i teatres europeus que s'inclou en el projecte The Littell Project, finançat per la Unió Europea. L'any passat, el festival va presentar El sec i l'humit, del mateix Cassiers, la primera obra que formava part d'aquest projecte.

Fins al moment, el festival gironí ha donat a conèixer vuit espectacles d'una programació global que inclourà propostes de teatre, dansa, circ, creació contemporània, música, cinema i familiars. El festival ha anunciat que a partir del 7 de setembre hi haurà disponibles més entrades per al concert que Rufus Wainwright farà a l'Auditori de Girona, reservades per facilitar la venda de paquets i entrades amb descompte del setembre. El 31 d'agost es donarà a conèixer la programació completa.

D'altra banda, s'ha presentat el cartell d'aquesta edició, que celebra el 25è aniversari. És obra de l'artista plàstic Pep Duran (Barcelona, 1955) i es tracta d'una fotografia d'una peça formada per 25 bobines que, segons l'autor, fa referència als 25 ulls d'Argos, al fil d'Ariadna, o “un senyal del cel”.

LA XIFRA

25
anys celebra Temporada Alta, i el cartell ho commemora evocant 25 ulls a partir de 25 bobines vermelles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia