cultura

CULTURA

Luis Camargo exposa a Girona ‘Rosada i blat'

El fotògraf colombià mostra “una altra perspectiva del creixement” amb fotografia i vídeo, a la Casa de Cultura

Posa èmfasi en la relació forma-funció

El fotògraf Luis Camargo (Manizales, Colòmbia, 1958) inaugura avui a la Casa de Cultura de Girona (19.30 h) una versió ampliada de l'exposició Rosada i blat. Una altra perspectiva del creixement, que ja es va poder veure a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries. Camargo, que resideix a Campllong, fa 18 anys que suma art i ciència en els seus projectes, per conscienciar que la humanitat pot “créixer imitant la natura” i la seva “mil·lenària lliçó de sostenibilitat”. No és una utopia, sinó “un objectiu realitzable cap al qual avança l'avantguarda científica”.

El punt de partida de l'exposició és exactament el que indica el seu títol: mostra en diferents fotografies molt detallistes com “les fulles del blat han assolit una forma que les ajuda a condensar la rosada i elles mateixes recullen l'aigua de l'atmosfera; és un disseny molt intel·ligent”, afirma Camargo, que emfatitza molt la relació entre la forma i la funció i entre la realitat i el símbol, i amb l'ajuda dels versos de Walt Whitman (Fulles d'herba), posa els grans camps de d'herba i cereals com un gran exemple de democràcia: milions de plantes que creixen simultàniament cap al Sol, com “una infinita multiplicitat d'individualitats que manifesten constantment”. El cicle del blat, de la germinació a la mort i la collita, es mostra també amb la tècnica fotogràfica de la filmació a intervals –més de 4.000 fotografies per reproduir en un minut el creixement de la planta, també dins de la terra– i amb un vídeo en què per mitjà d'imatges aèries enregistrades amb drons mostra els camps com “llenços sobre els que escriuen l'home, el vent, els animals...”. En un altre vídeo s'observen els cicles biosfèrics del planeta. En tots els casos, Camargo hi observa els mateixos esquemes i estructures, formes presents a tota la natura que sintetitza en una espectacular imatge fractal final: Cubo y dos soles.

Rosada i blat forma també part del projecte Pa de la Tramuntana, dels Aiguamolls de l'Empordà, per reivindicar la producció agrària autòctona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic