cultura

Música

Festival

Canet espera poder treure més profit del macroconcert

La tercera edició del Canet Rock espera rebre 20.000 visitants amb un cartell ple d'artistes de renom de l'escena catalana

L'Ajuntament manté dissabte les fires programades de la pagesia i de l'artesania com a reclam turístic

La tercera edició del nou Canet Rock ja està a punt. Les instal·lacions del macroconcert al pla de Sala, en terrenys d'Arenys de Mar, esperen rebre dissabte un nombre de visitants semblant al de l'any passat, en què es van vendre 20.000 localitats a espectadors d'arreu de Catalunya. El reclam és prou contundent: un cartell amb alguns dels noms més representatius del rock català, com ara Els Catarres, Manel, Els Pets, Blaumut o La Gran Pegatina, la versió big band del grup de Montcada i Reixac. Des del punt de vista municipal, s'espera que el ressò mediàtic aconseguit amb l'esdeveniment es tradueixi també en un major impacte en l'economia local. Els establiments estaran oberts i l'Ajuntament permetrà que els botiguers treguin el gènere al carrer, sempre que el que es vengui siguin els productes propis de cada local “i no es pretengui fer competència deslleial”. “La primera edició del Canet Rock, gràcies als problemes de logística en la restauració de dins del recinte, va afavorir molt les vendes als establiments de la població”, recorda la regidora de Promoció Econòmica, Coia Tenas (ERC), que hi afegeix: “El segon any, amb la situació resolta, les vendes fora de l'espai del festival van caure en picat.” Tot i això, el consistori confia en la revifada del sector amb el flux continu d'espectadors que arribaran durant tot el dia a Canet. De fet, aquest dissabte, a banda del festival, l'oferta d'activitats es complementa amb dues fires temàtiques en els eixos comercials. Una és el mercat de pagès, dedicat als productes agrícoles de proximitat, que estarà situat a la riera Gavarra, en el camí cap al recinte del Canet Rock, i l'altra la Fira d'Artesania, a la riera de Sant Domènec, circuit obligat per a la gent que arribi al festival amb tren. “Volem aprofitar al màxim la gentada que ens visitarà i que pot estar interessada a comprar”, assegura la regidora, que assenyala que es va desestimar mantenir la fira dedicada al marxandatge de Canet Rock l'any passat perquè el model no va aconseguir els resultats esperats. Pel que fa al dispositiu de seguretat ciutadana, es mantindrà la col·laboració entre la policia local i els Mossos, amb la presència també d'efectius d'agents de Sant Pol i de Calella. El lloc de control es traslladarà de l'institut Domènech i Montaner a l'edifici de La Masoveria de Vil·la Flora, també molt a prop del recinte del pla d'en Sala.

LA XIFRA

20.000
entrades
s'han posat a la venda per a la tercera edició del festival Canet Rock, que se celebra demà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia