cultura

CULTURA

El Fitag 2016 somriu i aposta pel teatre “més exòtic”

El festival oferirà propostes de teatre amateur internacional, provinents aquest any de l'Iran, Egipte, Israel, el Senegal i el Brasil

Tindrà lloc del 23 al 27 d'agost i inclourà més de 29 espectacles

Si una cosa defineix el Fitag, més enllà de la seva aposta per esdevenir un aparador del millor teatre amateur, és el bon ambient que s'hi respira. “Som una família ben avinguda”, recalca el seu director, Martí Peraferrer. I, per si en quedava algun dubte, els organitzadors d'aquest esdeveniment han presentat la cançó que a partir d'ara vol acompanyar el festival, la lletra de la qual convida a l'optimisme: “[...] aquest estiu, Girona et somriu, i et porta el Fitag... i el teatre de nou”.

I és que, com ahir va recalcar Peraferrer durant la presentació de la setzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, “sentim que l'ambient que es respira al teatre de base de casa nostra i de tot el món comença a donar mostres d'optimisme”.

És així, en aquest context de vent a favor i de “recol·lecció dels fruits de la feina feta”, que el Fitag emprèn una nova edició que, del 23 al 27 d'agost, oferirà més de 29 espectacles. De les 25 companyies teatrals participants, onze són d'estats diferents. Aquesta és la raó per la qual Peraferrer qualifica aquest any de “molt exòtic”.

Destaquen la presència d'una companyia del Senegal, una d'israeliana, una de l'Iran que adaptarà Woyzeck i una d'Egipte que s'embarca en una Miss Julie. El festival s'inaugurarà el 23 d'agost amb l'espectacle Revolution, al Teatre Municipal de Girona. Es tracta d'un espectacle “molt visual i fresc” de la companyia I Per Què No?, de Llançà. El 25 d'agost arribarà des de Madrid la companyia La Luciérnaga-ONCE, que presentarà l'espectacle ¡Quién va! Destino Hamlet, una proposta en què participen, majoritàriament, persones cegues que “no deixarà indiferent ningú”, en paraules del director. Quant a les coproduccions del Fitag, el Centre Cultural La Mercè serà el marc del clàssic Hamlet, que ha tingut el suport de Focus Engelhorn i que serà dirigida per Raúl Rodríguez da Silva, que, després d'un videocàsting, ja ha escollit quins seran els actors que participaran en el taller. A la deriva, la segona coproducció del festival, també és un projecte amb finalitats pràctiques i pedagògiques. En aquest cas, l'obra és una proposta del director Juan Manuel Casero, que es podrà veure al refugi antiaeri dels Jardins de la Infància de Girona, on participaran un grup d'alumnes de l'escola de teatre El Galliner.

Aquest any el programa també inclou una sessió al Cinema Truffaut, on es projectarà la pel·lícula Anatomia d'un festival: Fitag, 5 dies per ser feliç, que pretén ser un quadern de bitàcola del dia a dia del festival. Com ja és habitual, aquesta trobada tindrà lloc en diferents escenaris de la ciutat i es repetirà la iniciativa d'estendre's a diversos municipis gironins que formen part de la xarxa Fitag als Municipis.

I el Modern, “ben aviat”

En l'acte de presentació, al qual van assistir el director del Fitag; el vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira; el director de la Casa de Cultura, Lluís Freixas, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, aquest últim va avançar que el seu desig és que “ben aviat” el nou Modern, un cop remodelat, s'integri al festival, “un dels pilars fonamentals de la cultura en majúscules de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona