cultura

CULTURA

Undàrius, entre els millors festivals de cultura popular

El festival gironí obre avui la tercera edició amb la presentació del catàleg de gegants centenaris i la mostra de glosa

Hi actuaran Accordzéâm, Komred, Cocanha, Le Bal Brotto-Lopez i Ciac Boum

“Ja som en el catàleg europeu de festivals de cultura popular i tradicional”, va dir ahir David Ripoll, director d' Undàrius , per presentar la tercera edició del festival de cultura popular i tradicional de Girona, que tindrà lloc entre avui i diumenge, integrant també les activitats formatives del campus de cultura popular. “Som pràcticament a la meitat d'on volem arribar”, va dir Ripoll, després de repassar la llarga història que ha portat l'associació Escampillem a organitzar “un senyor festival, amb majúscules”, que aquest any porta grups de primer nivell, sobretot procedents d'Occitània i altres punts de l'Estat francès: avui actuaran a la plaça dels Jurats el duet Le Bal Brotto-Lopez i Ciac Boum, just després d'una mostra de glosa cançó improvisada dels Països Catalans (20.30 h); demà hi haurà al mateix escenari Accordzéâm, Komred i Arreu, i diumenge el trio femení occità Cocanha participarà en el concert ball final, amb La Forcelle i FarigoLa Trad, al centre cívic de Sant Narcís, que des d'aquest matí serà la seu principal del Campus de cultura popular, que inclou diversos tallers, xerrades i presentacions, amb entrada lliure i gratuïta. També dins del campus, aquesta tarda tindrà lloc al Museu d'Història la presentació del Catàleg de gegants centenaris de Catalunya, amb una actuació dels gegants de Girona (19.30 h). Sardanes, balls de bastons, titelles, castells i altres activitats ocuparan durant el cap de setmana el centre de Girona. Demà al vespre, la companyia Tutatis representarà l'espectacle de carrer Óssos del Pirineu, de la plaça del Vi a la plaça Sant Feliu (20 h).

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va remarcar que Undàrius és “una mostra de l'aposta de l'Ajuntament de Girona per la cultura popular, que està molt viva”, i va afegir que treballaran “per recuperar més imatgeria festiva a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona