cultura

El patrimoni pirinenc, nova càtedra a la UdL

La Universitat de Lleida (UdL) posarà en marxa una nova càtedra universitat-empresa d'educació i patrimoni immaterial dels Pirineus, en col·laboració amb l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa).

El consell de govern de la UdL ha aprovat el projecte, que dirigirà la professora Sofia Isus. L'objectiu és conservar i divulgar el patrimoni immaterial, com ara les festes de les Falles, Haros i Brandons recentment reconegudes per la Unesco, tot vinculant-lo a processos d'aprenentatge i així contribuir al desenvolupament local. En el marc de la nova càtedra està prevista la creació d'un observatori de l'educació patrimonial, el desenvolupament de projectes de recerca en col·laboració amb universitats estrangeres i trobades científiques. La nova càtedra “contempla el patrimoni com a font primària de coneixement que permet reafirmar la identitat personal i social, el sentit de pertinença, el desenvolupament sostenible i el compromís amb la salvaguarda” de les tradicions. Entre les iniciatives, destaca un observatori de l'educació patrimonial, projectes de recerca en aquest àmbit en col·laboració amb universitats estrangeres, accions educatives sobre patrimoni immaterial cultural i natural, recursos didàctics, informes sobre l'impacte de la pedagogia del patrimoni immaterial en relació amb valors personals o socials, així com l'organització de trobades científiques i la creació d'una col·lecció de publicacions pròpies.

D'altra banda, el consell de govern de la UdL també ha donat llum verd al calendari per a unes noves eleccions dels estudiants al claustre, juntes de centre i consells de departaments. Es faran el 15 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA