cultura

Art

Una exposició a Sant Pere Pescador reivindica l'obra de l'artista Prim Fullà

‘Un traç damunt pedra' mostra litografies, olis, gravats i dibuixos

A l'agost es podrà veure a El Cortalet del Parc dels Aiguamolls una segona exposició

El pintor empordanès Ramon Pujolboira va dir en una ocasió de Prim Fullà que podia haver estat el Miquel Àngel català. La seva obra, present a les principals galeries d'Alemanya, Bèlgica, el Japó, Polònia, Itàlia i França, i també a Sibèria, és menys coneguda a casa nostra. No tant a l'Alt Empordà, d'on és nascut i on es va tornar a instal·lar després de voltar pel món i fins a la seva mort l'any passat. Ara, precisament a Sant Pere Pescador, li reten homenatge amb una exposició que reivindica la seva tasca artística. Titulada Un traç damunt pedra, es podrà veure fins a l'11 de setembre al Casal Cultural (de dimecres a diumenge, de 18 a 21 h).

Més de 200 persones van assistir abans-d'ahir a la inauguració d'aquesta mostra que incideix en els monotips, vessant menys conegut de la seva obra; els treballs dedicats a diferents activitats fetes al seu poble, Sant Pere Pescador; així com olis, litografies, gravats i dibuixos de l'artista i, finalment, la casa on va viure i on va fundar l'Associació Ars-Empori. En total, una cinquantena d'obres, complementades amb vídeos i fotos de l'artista.

Un dels comissaris de l'exposició, Joan Mallarach, considera que Prim Fullà “era un home d'excessos, en la contenció i en l'extraversió. Era una persona que podia estar molt temps en silenci o amb qui podies tenir converses llarguíssimes. Sempre tenia un punt de misteri.”

Per Jaume Torrent, autor del catàleg, Fullà “és un dels millors autors d'obra gràfica del segle XX a Espanya. Com a persona era absolutament desmesurat, el pitjor enemic d'ell mateix. Per això no va triomfar com hauria hagut de fer. Als 30 anys ho tenia tot i havia exposat a mig món”. L'exposició ha estat comissariada per Joan Mallarach, Mercè Riba i Narcís Coderch.

Una segona exposició

Aquesta exposició es complementarà amb una altra titulada Prim Fullà i altres artistes gravadors, que tindrà lloc a El Cortalet del Parc dels Aiguamolls del 5 d'agost al 2 d'octubre. En aquest cas constarà de gravats de Prim Fullà i de diferents artistes que amb la seva aportació volen retre-li homenatge. Prim Fullà és l'autor del logo de la campanya de fa 40 anys en defensa dels Aiguamolls de l'Empordà.

LA XIFRA

50
obres, entre olis, gravats, litografies, gravats i dibuixos, formen l'exposició ‘Un traç damunt pedra'.

LA DATA

1976
Va col·laborar amb el Grup de Defensa dels Aiguamolls Empordanesos creant el logo de la campanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia