cultura

novel·la

rodolfo del hoyo

Decidir pot ser equivocar-se, però no fer-ho és claudicar

Començar encara és una novel·la coral amb tres dones protagonistes. Dues són grans, viuen soles, es fan companyia mútua i ja no esperen gran cosa de la vida més que la dolça monotonia de l'anar fent. La tercera és jove, soltera, i està plena d'energia i de projectes. Totes tres viuen de lloguer al Barri Gòtic de Barcelona. Les dones grans hi han viscut tota la vida, la jove, de fa poc.

Assistim a la seva vida quotidiana, quan, de sobte, succeeixen a l'edifici un seguit d'accions intimidatòries i amenaçadores. Les dones hauran de prendre decisions importants quan les dues més grans creien que ja ho havien decidit tot a la vida i la més jove no sap com encarar el futur davant d'un problema inesperat. El lector queda atrapat en els seus dubtes, en la seva lluita, en la seva nostàlgia, en els seus desitjos. Pot sentir les olors del mercat de Santa Caterina i la remor de la gent a les parades, l'aroma del cafè amb llet dels matins, de les pastes, el tràfec de gent i el bon veïnatge i la solidaritat als carrers de Ciutat Vella, perquè tot plegat forma part de la seva identitat personal. És el sentiment de pertinença a un territori on les pedres bateguen amb el cor dels seus habitants. Amb Començar encara, l'autora expressa la necessitat de viure amb la certesa que decidir pot ser equivocar-se, però no fer-ho és claudicar.

Margarida Codina (Barcelona, 1966) també és autora de l'assaig Els temes de la poesia d'en Màrius Sampere i d'Itinerari poètic de Màrius Sampere a Santa Coloma de Gramenet

COMENÇAR ENCARA
Margarida Codina
Editorial: La Garúa Pàgines: 323 Preu: 14 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia