cultura

CULTURA

Les Santes de Mataró arrenquen de manera oficial

La Crida de l'alcalde donarà la sortida a cinc dies de festa major

Avui se celebrarà la multitudinària Nit Boja

Mataró donarà el tret de sortida avui de manera oficial a la seva festa major: Les Santes. La capital del Maresme viurà una setmana d'allò més intensa (fins divendres) amb activitats per a totes les edats i gustos.

Avui al vespre serà l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), el que hi donarà el tret de sortida amb la Crida a la festa major des del balcó de l'ajuntament. Serà just després quan les figures faran els seus primers balls de dormida davant l'edifici consistorial. Una dormida, però, que per a la majoria serà ben curta, ja que només unes poques hores després començarà un dels actes que cada any congrega una multitud de persones: la Nit Boja. La família Robafaves serà l'encarregada d'encetar-la amb el ja mític Desvetllament Bellugós, i serà llavors quan una gernació acompanyarà els quatre gegants fins a la plaça Santa Anna a ritme d'El Bequetero i comptant fins a 15. Un cop a plaça, el grup de folk Riu oferirà el seu concert perquè després Robafaves i companyia tornin a pujar la Riera fins a l'ajuntament. Immediatament llavors, el foc prendrà els carrers del centre de Mataró amb l'Escapada a Negra Nit. Els que més aguantin faran la Pujada Tabalada fins al parc per donar pas a la tradicional Ruixada. Com a alternativa, des de les 11 de la nit, a la platja, hi haurà la festa Tour 40 Principales, amb els DJ Adrià Ortega i Sergi Sánchez.

LA DATA

25.07.2016
Comencen
de manera oficial els actes de Les Santes, la festa major de Mataró, amb la Crida i la Nit Boja..

L'Ajuntament demana civisme per la festa major

Un any més, i davant la cada vegada més evident massificació d'alguns del actes de Les Santes, l'Ajuntament de Mataró ha fet una crida al civisme impulsant diverses campanyes. Un dels fets més destacats és la posada en marxa del que es coneix com a “agents cívics”, un equip que distribuirà materials de conscienciació sobre el consum responsable d'alcohol. Actuaran els dies on s'esperen més aglomeracions, com ara les nits del 25 i del 27, en espais com els voltants de Santa Anna i la Riera, i el passeig Marítim. A més, s'ha enviat una carta a tots els restaurants, bars i botigues d'aliments dels entorns de plaça de Santa Anna i la plaça d'Espanya en què se'ls demana que exerceixin una “dispensació responsable d'alcohol”. Finalment, l'Ajuntament també va anunciar que triplicarà enguany la instal·lació de lavabos a la via pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona